ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ.)

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΝΠΙΔ  ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  Έτος ίδρυσης 1999   Έδρα: Ηρώων Πολυτεχνείου 16  43100  ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΑΦΜ.099280971  Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας   www.slka.gr    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιστολή του Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ. προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την παράταση της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων.


Προς  Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Γεώργιο Παπακωσταντίνου

Κοινοποίηση
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε.

Ο.Ε.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.3842/2010 ορίζεται ως καταλυτική ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων η 25η Ιουνίου εκάστου έτους.

Με το ίδιο νόμο και συγκεκριμένα με το άρθρο 33, §1, ορίζεται ότι όλα τα Νομικά πρόσωπα που έχουν ακίνητη περιουσία την 01-01 κάθε έτους, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ με καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαΐου για το ψηφίο 1, και ολοκλήρωση της υποβολής μέσα σε 11 εργάσιμες ημέρες. Ειδικά δε για το έτος 2010 ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 15η Ιουνίου 2010.

 

Επειδή Κύριε Υπουργέ, το συγκεκριμένο μήνα έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές υποχρεώσεις  και ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας ως Λογιστές Φοροτεχνικοί να ανταποκριθούμε σε αυτές είναι όχι απλά ελάχιστος αλλά ανύπαρκτος,

Α ι τ ο ύ μ α σ τ ε:

Ειδικά για το Οικονομικό έτος 2010, την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής τόσο των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών, όσο και των δηλώσεων ακίνητης περιουσίας Νομικών Προσώπων για την 30-11-2010, θεωρώντας ότι το διάστημα αυτό είναι κατάλληλο, έτσι ώστε να υποβληθούν οι δηλώσεις αυτές χωρίς να υπάρχει κίνδυνος λαθών ή παραλείψεων.

 

κ. Υπουργέ,

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο βάρος υλοποίησης των δεσμεύσεων του Υπουργείου σας πέφτει χρόνια τώρα στις πλάτες μας.

Δώστε μας λοιπόν τη δυνατότητα να κάνουμε σωστή εφαρμογή των Νόμων προς όφελος όλων, εγκρίνοντας το αίτημά μας για τις ανωτέρω παρατάσεις.

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Παπαδημητρίου                                                                                       Κώστας Λαμπρόπουλος

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr