ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  - Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

 

 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ και ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

της από 25/8/11 επιστολής μας

 

05/09/2011

Προς τα Δ.Σ. και τους Αντιπροσώπους των Ενώσεων – Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Κοινοποίηση:

Ενώσεις - μη Μέλη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. υπό ένταξη.

Θέμα: Ενέργειες της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με την υποχρέωση αυθημερόν γνωστοποίηση στο Σ.Ε.Π.Ε. των προσλήψεων εργατοϋπαλληλικού προσωπικού

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Ε.Π.Ε. κο Μιχάλη Χάλαρη (με τον οποίο συναντήθηκε το Προεδρείο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις 31/8/11) έχει δώσει προφορική διευκρινιστική εντολή σε όλους τους Προϊσταμένους Σ.Ε.Π.Ε. για παράδοση ενημερωτικού σημειώματος και την μη επιβολή προστίμου ΜΟΝΟΝ για περιπτώσεις που αφορούν για την αλλαγή της νομοθεσίας αναφορικά με την προθεσμία κατάθεσης της Κατάστασης Προσωπικού πριν την ανάληψη εργασίας κάθε εργαζόμενου. Αυτό συμβαίνει καθώς ο μεν ν.3996/5-8-11 δεν προβλέπει μεταβατικές διατάξεις ενώ αναμένεται και Υ.Α. που θα διευκρινίζει τον τρόπο εφαρμογής και οι επιχειρήσεις ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ χρόνο ενημέρωσης και προσαρμογής.

Τονίσαμε, με έμφαση, στον Ειδικό Γραμματέα τους λόγους βάσει των οποίων η νομοθετική αλλαγή θα αυξήσει και το γραφειοκρατικό κόστος των επιχειρήσεων αλλά και την εισφοροδιαφυγή προκειμένου να αποφεύγονται πρόστιμα και του ζητήσαμε να ορισθεί επίσημα μεταβατική περίοδος προσαρμογής ώστε να ενημερωθούν Επιχειρήσεις και οι Συνάδελφοι καθώς αλλάζει καθεστώς δεκαετιών και να γίνει νομοθετική ρύθμιση για το Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού που τηρείται επιτόπια βάσει των διατάξεων του Ι.Κ.Α.

Ζήτησε εγγράφως τις απόψεις μας σε όλα τα σημεία που μας επισήμανε κάτι που ήδη έγινε στις 2/9/11 (βάσει των όσων συζητήθηκαν στο έκτακτο Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. της 1/9 στην Αθήνα) και ευελπιστούμε ότι τα περισσότερα εξ αυτών θα ληφθούν υπ’ όψιν για την προσαρμογή της υπό έκδοση Υπουργικής Απόφασης ή ακόμη – ακόμη και την αλλαγή της ήδη ισχύουσας νομοθεσίας.

Τονίσαμε εγγράφως προς το Υπουργείο και σε κάθε αρμόδιο ότι ο Κλάδος μας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της μηχανογράφησης KAI του Σ.Ε.Π.Ε. καθώς ήδη μηχανογραφήσαμε το Ι.Κ.Α. και το Υπουργείο Οικονομικών (ενώ ο Ο.Α.Ε.Δ. έχει χρόνια μου μηχανογραφήθηκε) και θα μετακυλήσει το όποιο κόστος στις επιχειρήσεις.

Ζητήσαμε λοιπόν και από τους φορείς των Μικρομεσαίων να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ως προς την πίεση για αλλαγή των ισχυουσών διατάξεων με γνώμονα πάντα την μείωση της εισφοροδιαφυγής

* Δεν γνωρίζουμε αν θα δοθούν και έγγραφες οδηγίες για την παράδοση απλά ενημερωτικών σημειωμάτων από όλα τα κατά τόπους Σ.Ε.Π.Ε. αυτό που γνωρίζουμε και αποδεικνύουμε κάθε μέρα στην πράξη είναι ότι ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βελτιώσουμε τις συνθήκες της δουλειάς μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Πανίδης Αβραάμ Πατέλης  Γ. Νικόλαος

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr