ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΠΑ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΒΑΛΑ 21 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΗΛ 2810 360-998 ΦΑΞ 2810 211-399

Προς το

Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

Κο Υφυπουργό Μαυραγάνη Γεώργιο

Κοινοποίηση.

1)ΠΟΦΕΕ

2)ΟΕΒΕΝΗ

Ηράκλειο , 25 Ιουλίου 2012

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Μέχρι σήμερα όλοι οι λογιστές του Ηρακλείου κάνουν ένα διαρκή αγώνα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολλές και πιεστικές από την τήρηση των προθεσμιών φορολογικές υποχρεώσεις. Καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες από όλους μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ειδικά στην προθεσμία των δηλώσεων της φορολογίας εισοδήματος. Όμως η καθυστέρηση στην έναρξη της υποβολής των δηλώσεων, η μη προσέλευση των πολιτών στα γραφεία μας προκειμένου να τακτοποιήσουν την υποχρέωση τους, ο μεγάλος φόρτος εργασίας των λογιστικών γραφείων αυτή την εποχή (ΦΠΑ ΦΜΥ, ΑΠΔ ΙΚΑ ), αλλά και οι τακτικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως η ενημέρωση των βιβλίων κλπ καθιστούν αδύνατη εκ μέρους μας την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων έως την 31/07/2012/. Ήδη πολλοί συνάδελφοι αρνουνται να δεχτούν άλλους φορολογούμενους όχι γιατί δεν θέλουν αλλά επειδή αντικειμενικά είναι αδύνατο ακόμη και εάν γίνεται συνεχομένη υποβολή έως την 31/07 να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες στην υποβολή των δηλώσεων τους.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή θα βρεθείτε αντιμέτωπος με ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα που έχει να κάνει με τα πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής και αυτό πλέον έχει να κάνει με τους Έλληνες φορολογούμενους.

Επειδή είναι αδύνατο να ανταποκριθούμε στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων αλλά παράλληλα λειτουργώντας υπό ασφυκτική πίεση είναι απόλυτο λογικό να γίνουν και λάθη στην συμπλήρωση τους με ότι αυτό συνεπάγεται,

Ζητάμε την παράταση της προθεσμίας υποβολής τουλάχιστον έως την 15/08/2012 έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ως υπεύθυνοι επαγγελματίες σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια που εν τέλει έχει να κάνει και με την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών της Χώρας μας.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr