ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34

Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446

Email: pofee@otenet.gr Ιστοσελίδα: www.pofee.gr

ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

Αθήνα,15-10-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία του για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας και την υποστήριξή της στο κοινό αίτημα για την χρησιμοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως μοχλού ανάπτυξης και όχι ως άβουλου αιμοδότη των δανειστών μας αποφάσισε την συμμετοχή της, μαζί με όλα τα Μέλη της ΓΣΕΒΕΕ, στην απεργία της 18ης Οκτωβρίου 2012 και καλεί τα Μέλη της να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία ή συναλλαγή ιδιαίτερα με όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείο Οικονομικών και του ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Προτρέπουμε δε τα Μέλη μας να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, μαζί με τις Ομοσπονδίες των Επαγγελματοβιοτεχνών (Μέλη ΓΣΕΒΕΕ) και τους Εμπορικούς Συλλόγους ( Μέλη της ΕΣΕΕ).

Αυτή την χρονική στιγμή πρέπει να αγωνισθούμε – με κάθε πρόσφορο τρόπο - για να ξαναγίνουν βιώσιμες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δίκαια αποκαλούνται «ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας» και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε πλέον δεν αρκεί η εφαρμογή των επιστημονικών μας ή εμπειρικών μας γνώσεων για να παραμείνουν βιώσιμες καθώς φάνηκε ξεκάθαρα όλα τα μνημόνια των δανειστών μας δεν αφήνουν περιθώρια για ανάπτυξη, αλλά ούτε και για επιβίωση, και τα όποια μέτρα εφαρμόσθηκαν ή «διαρρέουν» θα αποφασισθούν κάνουν βαθύτερη την ύφεση της οικονομίας καθώς στερούν από την «πραγματική οικονομία» την αναγκαία κινητήρια δύναμη που είναι το διαθέσιμο εισόδημα και μαθηματικά οδηγούν στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Συναδέλφους.

Συνάδελφοι με την συμμετοχή μας στην απεργία της Πέμπτης ενισχύουμε την διαπραγματευτική ικανότητα της Κυβέρνησης, που δείχνει ότι το επιθυμεί.

Ταυτόχρονα

- Λέμε όχι στην υπέρμετρη φορολογία του Κλάδου μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δοθεί λύση για τις ανείσπρακτες αμοιβές μας

- Λέμε όχι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας από τον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΠΥ, είναι παράλογο να πληρώνουμε 10€ για να μας γράψουν φάρμακα και περισσότερα για επίσκεψη

- Ζητάμε οι συντάξεις να είναι ανταποδοτικές των όσων πληρώσαμε. Όχι στις οριζόντιες μειώσεις όλων των συντάξεων

- Ζητάμε μέτρα που θα δώσουν κίνητρα για ανάπτυξη

- Ζητάμε δίκαιη κατανομή των άμεσων φόρων και εφαρμογή της νομοθεσίας σε όσους πραγματικά φοροδιαφεύγουν.

- Ζητάμε μείωση των έμμεσων φόρων (Φ.Π.Α.) σε όλα τα τρόφιμα σε όποια μορφή και αν τα καταναλώνουμε & πυκνό έλεγχο για την έκδοση αποδείξεων με αυστηρές ποινές

- Διεκδικούμε την λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε όλους τους Κλάδους και ειδικά στο πετρέλαιο και λέμε ΟΧΙ στην αύξηση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης για όλους.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ζητάει την συμμετοχή ΟΛΟΥ του Κλάδου μας (Μελών και μη Μελών μας) μέσω της ΜΗ διενέργειας οποιασδήποτε εργασίας στην ΓΓΠΣ, στο ΙΚΑnet και στο ενιαίο σύστημα ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ στις 18/10/12.

Είναι απλό, δεν έχει κόστος για εμάς και τους πελάτες μας ενώ ταυτόχρονα θα δώσουμε ένα Κλαδικό μήνυμα.

Ζητούμε από τον καθένα ξεχωριστά να ενημερώσει κάθε Συνάδελφο που γνωρίζει και να τον πείσει να συμμετέχει. Όχι για να κερδίσουμε κάτι σήμερα αλλά για αυξήσουμε τις πιθανότητες να διασφαλίσουμε το αύριο .

Η διαμαρτυρία μας ίσως εξασφαλίσει την δυνατότητά μας να επιβιώσουμε.

Γιατί ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διασφαλίσουμε την καλύτερευση των συνθηκών του Λειτουργήματος που ασκούμε.

Συγχρόνως δείχνουμε την θέλησή μας να διεκδικήσουμε τα νόμιμα αιτήματά μας μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Με Συναδελφικούς και Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Πανίδης Αβραάμ Πατέλης Γ. Νικόλαος

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr