Σας μεταφέρω σχεδόν αυτούσιο το έγγραφο της Συναδέλφου:

Βασικά ήθελα να σας αναφέρω εδώ και μέρες κάτι που μου συνέβη και που ίσως θα έπρεπε, έστω πληροφοριακά, να ξέρετε. Είναι κάτι που συνέβη σε εμένα προσωπικά αλλά θα μπορούσε να συμβεί και στον κάθε συνάδελφο.

«Τον Ιούνιο του 2012 δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την Αθήνα από κάποιο «φοροτεχνικό γραφείο» με την επωνυμία ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ.ΒΑΣΙΛΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Χαλκοκονδύλη 35 ΤΚ 10432 Αθήνα, μου είπαν ότι το τηλέφωνο μου τους το έδωσε κάποιος από εδώ από την (πόλη σου) που με γνώριζε για να τους εξυπηρετήσω!

Με ρωτήσανε τι θα χρειαστώ για να εκδώσω ΑΦΜ (που να σκεφτώ εκείνη την ώρα ότι ο συνάδελφος δεν ήξερε τι χρειάζεται και ρωτούσε εμένα?) σε δύο αδέρφια που είχαν την διεύθυνσή

τους εδώ στην (…………) επί της οδού ……………………. …..

Τους είπα ότι θα πρέπει να μου στείλουν επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των ταυτοτήτων τους και εξουσιοδοτήσεις με το γνήσιο της υπογραφής για έκδοση ΑΦΜ και αντίστοιχα του ειδικού πληρεξουσίου για κλειδάριθμο.

Όντως στις 20/07/2012 μου έστειλαν με το ταχυδρομείο αυτά που ζήτησα, στις 26/07/2012 πήγα στην εδώ δική μας ΔΟΥ …………… και έβγαλα ΑΦΜ και κλειδάριθμους στο μητρώο με τον υπάλληλο τον κ. ………. ………….

Στις 2/8/2012 με πήραν τηλέφωνο να ενεργοποιήσω τους κλειδαρίθμους και να στείλω τα ΑΦΜ αφού πρώτα τους τα είπα και προφορικά, με φαξ σε ένα τηλέφωνο που μου έδωσαν, το οποίο ποτέ δεν απάντησε ούτε γύρισε σε fax.

Από εκείνη την ημέρα έως και την 25/04/2013 δεν είχα άλλη επικοινωνία μαζί τους αλλά και ούτε άλλη ενέργεια έκανα για αυτούς.

Γράφω 25/04/2013 την ημέρα που με πληροφόρησε ο υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. κ. ………………………. ότι ήρθε λίστα ονομάτων με όσους είχαν πλαστές ταυτότητες και μεταξύ αυτών, και των δύο που ανέφερα παραπάνω ότι έβγαλα ΑΦΜ.

Την ίδια ημέρα μέχρι το βράδυ βρέθηκα στο αστυνομικό τμήμα της Ελευθερούπολης να κάνω κατάθεση όλων όσων σας ανέφερα, προσκομίζοντας ότι φωτοαντίγραφο είχα κρατήσει για μένα, (τα πρωτότυπα τα είχα δώσει στον υπάλληλο της Δ.Ο.Υ.) ο οποίος μου τα ζήτησε, και εκείνος μου είπε ότι καλό θα ήταν να το αναφέρω και στην αστυνομία. Αφού κατέγραψαν ότι είχα να αναφέρω στο τέλος πρόσθεσαν ότι έχω πέσει θύμα απάτης και ότι αυτό θα σταλεί στον Εισαγγελέα.

Την Παρασκευή 10/05/2013 με πήρε τηλέφωνο η κ……………………….. από την εφορία στην οποία ανάθεσαν την υπόθεση αυτή, να μεταβώ στην ΔΟΥ και να προσκομίσω υπεύθυνη δήλωση ότι όλα αυτά που πραγματοποίησα για λογαριασμό των ανωτέρω τα υποστηρίζω και ενώπιον της φορολογικής αρχής.

Πήρα υπηρεσιακή βεβαίωση από την αστυνομία την οποία και θα προσκομίσω στην εφορία μαζί με την υπεύθυνη δήλωση. Από έρευνα στα τηλέφωνα τόσο των στοιχείων από τις ταυτότητες τα πρόσωπα δεν υπάρχουν, είναι εικονικά – δεν υπάρχουν - ανύπαρκτοι και οι «συνάδελφοι» ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ!!!»

Συνέχεια σε επόμενο email:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σήμερα πήγα στην Δ.Ο.Υ. και στην κα ……………… στην οποία κατέθεσα υπεύθυνη δήλωση ότι: όλα όσα υποστήριξα στην κατάθεσή μου στην αστυνομία τα υποστηρίζω και ενώπιον της φορολογικής αρχής, αφού προσκόμισα και υπηρεσιακή βεβαίωση του τμήματος …………………………... Θα στείλουν έγγραφα στο αστυνομικό τμήμα όπου έγιναν οι επικυρώσεις στο ΣΔΟΕ και για οτιδήποτε άλλο θα περιμένω αν προκύψει να με ενημερώσουν. Με ρωτήσανε αν γνωρίζω αν υπάρχουν οι «συνάδελφοι» ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, και της ανέφερα επίσης ότι το έκανα γνωστό και στο Σύλλογο μου μέσω εσάς.»

Από την Συνάδελφο ζήτησα

- ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ - ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (ΠΡΟΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ) ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

- ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ "ΞΥΠΝΗΣΕΙ" ΚΑΠΟΙΟΝ Ή ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ "ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ"

Η απάντηση που έλαβα είναι η εξής: « Φυσικά και δίνω την συγκατάθεσή μου σε οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο και να προστατέψει όλους μας.»

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και των Μελών της ΠΟΦΕΕ την ευχαριστώ.

Νικόλαος Γ. Πατέλης Καβάλα: 15/05/2013

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr