ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42 - 46   ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34

Τηλ.: 210-8253445 - FAX: 210-8253446 * E - mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ιστοσελίδα:www.pofee.gr

ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

 

Προς τα Μέλη του Ο.Ε.Ε.

Αθήνα: 30/09/2009

Κοινοποίηση προς τα Μέλη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Απάντηση σε χθεσινή ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. που μας κοινοποιήθηκε με e-mail:

Ο «εκπρόσωπος» της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας, μιας «προσωποπαγούς» παράταξης στο Ο.Ε.Ε., θέλει να ξεγελάει τον εαυτό του - ίσως και τους «δικούς του» ανθρώπους - πιστεύοντας (γιατί δυστυχώς πες - πες το πιστεύεις και ο ίδιος ακόμη και αν δεν το ομολογείς δημόσια) ότι:

1.- Οι Συνάδελφοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Λογιστές - Φοροτεχνικοί περίμεναν την επιβεβαίωσή του για να πεισθούν ότι η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αγωνίζεται καθημερινά για την ουσιαστική κατοχύρωση του Επαγγέλματος που ασκούν .

2.- Οι έντιμοι Οικονομολόγοι μπορεί να είναι αντίθετοι με την ουσιαστική κατοχύρωση του Επαγγέλματός μας που θα γίνει ΜΟΝΟΝ με την «απομάκρυνση» ΟΛΩΝ αυτών που ενώ είναι - ή είναι εν δυνάμει - ΜΕΛΗ της Α.Κ.Ι.Ο.Ε. . Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολλοί πτυχιούχοι Ανωτάτων Οικονομικών Σχολών που εργάζονται είτε ως υπάλληλοι στον Ιδιωτικό ή Δημόσιο Τομέα και στις πρώην Δ.Ε.Κ.Ο. ή στις Τράπεζες αλλά και  ως Καθηγητές ή Μελετητές κ.α. ασκούν, τις πιο πολλές φορές παράνομα, προσωπικά οι ίδιοι ή πολύ συχνά «κρυμμένοι» πίσω από συγγενικά τους πρόσωπα και το Επάγγελμά μας, τις περισσότερες φορές ακόμη και χωρίς Άδεια ή με μια Άδεια από το «τότε» που ποτέ δεν ανανεώθηκε, καθώς ΚΑΝΕΙΣ δεν ασκεί έλεγχο ποιος και τι υπογράφει.

3.- Τα Πολιτικά Κόμματα ενδιαφέρονται για την αόριστη άποψη του και την αβάσιμη κριτική που ασκεί η οποία έχει αποδειχθεί κατ' επανάληψη ότι αποτελεί εφαρμογή, στην πράξη, της λαϊκής ρήσης : «ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»

4.- Η συμμετοχή του στην Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. είναι αρκετή να ανακόψει τις προσπάθειες ενός ολόκληρου Κλάδου που επιζητά εδώ και δεκαετίες την ουσιαστική κατοχύρωση του Λειτουργήματος που ασκούμε και την πάταξη της παραοικονομίας στον Κλάδο των Ελευθέρων Επαγγελματιών Φοροτεχνικών - Λογιστών

5.- Το Προεδρείο της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. δεν ανέλυσε - πριν ορίσει εκπρόσωπό του Ο.Ε.Ε. στην ομάδα εργασίας - την πρόταση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και δεν ενημέρωσε  ότι με την υλοποίησή της κατοχυρώνονται και αυξάνονται τα έσοδα του Ο.Ε.Ε. από την έκδοση και ανανέωση των Αδειών που μας χορηγεί καθώς μέχρι σήμερα χιλιάδες κάτοχοι Αδειών δεν τις ανανέωναν εφόσον καμία Υπηρεσία δεν τις ζητούσε

6. - Ότι ο Δούρειος Ίππος του Κλάδου μας που ο ίδιος κατασκεύασε για να μαζεύει ψήφους για την συμμετοχή του στην Κ.Δ του Ο.Ε.Ε και ο οποίος πλέον είναι Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό όργανο ΔΕΝ  μπορεί να εκπροσωπήσει ΠΟΥΘΕΝΑ κανέναν Κλάδο γιατί απλούστατα δεν είναι ΟΜΟΙΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ.

7.- Η  Π.Ο.Φ.Ε.Ε.  δεν έκανε προκαταρκτικές συζητήσεις και με τα δύο μεγάλα Πολιτικά Κόμματα ΠΡΙΝ καταθέσει την υπεύθυνη και τεκμηριωμένη πρότασή της για την πιστοποίηση των Λογιστικών Γραφείων, επιδιώκοντας, με την τακτική αυτή, ένα τόσο σημαντικό και ουσιαστικό θέμα για τον Κλάδο και την Εθνική Οικονομία να μην αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εντός και εκτός Βουλής.

Τελειώνοντας, και για τελευταία φορά, επισημαίνουμε ότι:

Ø Μπορείς να συνεχίσεις να «κοιμάσαι», ήσυχος, τον «ύπνο του δικαίου» κ. Π.Αλεβιζάκη που αυτοανακηρύχθηκες  μοναδικός υπερασπιστής των «συμφερόντων» του Ο.Ε.Ε., γιατί η πρόταση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για την πιστοποίηση των Λογιστικών Γραφείων  δεν αφαιρεί καμία από τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητες του Ο.Ε.Ε. ενώ ταυτόχρονα υποχρεώνει ΟΛΟΥΣ όσους ασκούν ΝΟΜΙΜΑ το επάγγελμα να ανανεώνουν - πληρώνοντας -  την Άδειά τους. Το Δ.Σ. και η Γ.Σ. των Αντιπροσώπων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. έχουν διακομματική σύνθεση - μέσα από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο - και στόχος μας είναι ΜΟΝΟΝ η προάσπιση των συμφερόντων του Κλάδου , κυρίως από αυτούς που περιοδικά δηλώνουν «φίλοι» όταν προσδοκούν προσωπικά οφέλη και αυτή η σύνθεση απόψεων και ιδεών της δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα για την προώθηση των αιτημάτων του Κλάδου ανεξάρτητα από το ποιο Κόμμα ασκεί διακυβέρνηση μέσα από την κατάθεση ξεκάθαρων και τεκμηριωμένων προτάσεων.

Ø Τόσο η  Πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.ΟΙ.Κ.Ο. μέχρι χθές  όσο και ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑ.Σ.Ο.Κ. «βλέπουν» ότι είναι αναγκαίο το «ξεκαθάρισμα» στον Κλάδο μας και για όλους αυτούς (ΠΛΗΝ του εκπροσώπου της Α.ΚΙ.Ο.Ε.) η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. είναι η ΜΟΝΗ Ομοιοεπαγγελματική Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση του Κλάδου των Λογιστών - Φοροτεχνικών και για τον λόγο αυτό μπορεί να εκπροσωπεί όλο τον Κλάδο.

Ø Τα Πολιτικά Κόμματα γνωρίζουν, και αξιολογούν θετικά, ότι η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. συμμετέχει και στην αντίστοιχη Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (C.F.E.) επομένως τα Μέλη της θα δεσμεύονται από έναν ανάλογο Κώδικα Δεοντολογίας, τον οποίο το Ο.Ε.Ε. δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να συντάξει μέχρι σήμερα γιατί απλούστατα το Ο.Ε.Ε. δεν εκπροσωπεί τον Κλάδο αλλά απλά του έχει «ανατεθεί» η  χορήγηση και η ανανέωση των Αδειών μας και ο ανευθυνο-υπεύθυνος εκπρόσωπος της Α.ΚΙ.Ο.Ε. ανέλαβε ένα ακόμη έργο που δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να προχωρήσει.

Ø Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Κλάδο μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις του είτε στην Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. είτε στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για την βελτίωση των προϋποθέσεων και των όρων πιστοποίησης των Λογιστικών Γραφείων ενώ το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αναλαμβάνει την, ηθική, υποχρέωση να δίνει την μέγιστη δημοσιότητα σε κάθε τι που αφορά την εξέλιξη του θέματος.

Ø Καμουφλαρισμένος πίσω από την επωνυμία μιας παράταξης του Ο.Ε.Ε. ο εκπρόσωπός της εκτοξεύει «πυροτεχνήματα» με βασικό στόχο να μειώσει τον θετικό αντίκτυπο από την δράση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. . Εφόσον αυτά χάνονται στο μαύρο σκοτάδι που τον περιτριγυρίζει θα έπρεπε να υιοθετήσουμε την στάση «η σιωπή μας προς απάντησή σου», όμως η συνεχείς προσπάθεια που καταβάλλουμε για την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ενεργειών μας προς όφελος ΟΛΟΥ του Κλάδου - Μελών και Μη ακόμη Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., μας υποχρέωσε να δημοσιοποιήσουμε τις θέσεις μας καθώς «η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός»

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

 

Πανίδης  Αβραάμ                                                   Πατέλης Γ. Νικόλαος

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr