gsevee site big

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Καββαθά, το Γενικό Γραμματέα, κ.Γιώργο Κουράση και το Επιστημονικό Στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων κ. Λεωνίδα Βατικιώτη, συναντήθηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κα Φώφη Γεννηματά, και τον Πρόεδρο της Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι επαφές έγιναν εν όψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η αντιπροσωπία της ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε τις θέσεις της Συνομοσπονδίας, όπως εκτενώς περιγράφονται στο συνημμένο υπόμνημα. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων που να αντιμετωπίζουν τα εξής οξύτατα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της χώρας:

α) η υπερφορολόγηση που μαστίζει όλες και περισσότερο τις κερδοφόρες και πλέον συνεπείς επιχειρήσεις,

β) η υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων όπως εμφανίζεται με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων,

γ) ο πολύ υψηλός ΦΠΑ που μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα κι αποδεικνύεται ιδιαίτερα αντιπαραγωγικός σε κλάδους όπως η εστίαση (24%),

δ) η υποχρηματοδότηση, που καθιστά αναγκαία την λήψη μέτρων παράκαμψης του τραπεζικού συστήματος, όπως η χρήση του αφορολόγητου αποθεματικού για επενδύσεις.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, με αφορμή την λήξη του Τρίτου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής στις 20 Αυγούστου, και τις εξαγγελίες που ακολούθησαν, επέμεινε στην ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού και κυρίως να επανέλθει στους Κοινωνικούς Εταίρους η αρμοδιότητα των διαπραγματεύσεων για το ύψος του μισθού. Τέλος, για να έχει αντίκρισμα, η όποια αύξηση στους μισθούς επεσήμανε την ανάγκη αύξησης του αφορολόγητου και μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ώστε η αύξηση να φτάσει στους φυσικούς αποδέκτες κι όχι στα Δημόσια Ταμεία αυξάνοντας μόνο το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος.

Τόσο η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κα Φώφη Γεννηματά, όσο και ο Πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσαν με προσοχή τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ, εξέθεσαν τις απόψεις του κόμματός τους και συμφώνησαν για την ανάγκη τακτικότερων συναντήσεων.

 


Υπόμνημα με τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ που παραδόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς

 


 κάντε κλικ εδώ αν δεν μπορείτε να δείτε το αρχείο pdf παραπάνω

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr