Καρδίτσα, 22 Οκτωβρίου 2018

 

Προς
Ο.Α.Ε.Δ /ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Κοινοποίηση:
Π.Ο.Φ.Ε.Ε. / ΕΝΩΣΕΙΣ -ΜΕΛΗ

 

ΘΕΜΑ: «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ – ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ή/και ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

 

Κ. Διευθύντρια,

 

Η συνεργασία των μελών μας με την Υπηρεσία σας όλα τα χρόνια, ήταν πάντα κι εξακολουθεί  να παραμένει εξαιρετική. Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο τις τεράστιες αλλαγές που προκύπτουν καθημερινά, θα θέλαμε να επισημάνουμε κάποια θέματα, προς διευκόλυνση όλων (υπαλλήλων, Λογιστών-Φοροτεχνικών, επιτηδευματιών, φυσικών προσώπων).

 

Η Υπηρεσία σας εμπλέκεται σε πάρα πολλά θέματα όπως, επιδοτούμενα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, άτομα πρακτικής άσκησης, επίδομα  ανεργίας, κάρτα ανεργίας,  οικογενειακά επιδόματα, προσλήψεις, απολύσεις, ρυθμίσεις οφειλών δανείων εργατικής κατοικίας κλπ. όλα τα παραπάνω, είναι μερικά από τα πολλά αντικείμενα που έχουν πέσει στις πλάτες σας και καλείστε να διαχειριστείτε. Το ίδιο όμως κι εμείς.

 

Πολύς κόσμος περνά καθημερινά από την Υπηρεσία σας, οι περισσότεροι βιαστικοί γιατί «έχουν φύγει για λίγο από τη δουλειά». Όλοι τους ανεξαιρέτως έρχονται με «λειψά» δικαιολογητικά, με το εκκαθαριστικό/ά και το Ε1 των τελευταίων ετών να είναι τα πιο συνηθισμένα από αυτά που λείπουν.

 

Εκεί εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εσχάτως: προκειμένου να τελειώνει ο καθένας γρήγορα τη δουλειά του και να μην επανέλθει στην υπηρεσία σας, επιμένει και επικοινωνείτε με το λογιστή του ζητώντας τα δικαιολογητικά που του λείπουν, ζητώντας από σας το fax η το email της Υπηρεσίας.

 

κ. Διευθύντρια,

 

Πόσες φορές σας έστειλαν με fax αντίγραφο του λογαριασμού από την τράπεζα, βεβαίωση από το Δήμο ότι δεν χρωστάει ο ενδιαφερόμενος, βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ΟΓΑ από το γραφείο των ανταποκριτών, (όπου αυτή χρειάστηκε; Ή καλύτερα, πόσες φορές κάποιος υπάλληλος αποφάσισε να πάρει τηλέφωνο στην τράπεζα και να ζητήσει κάτι; Μάλλον ποτέ, έχοντας στο μυαλό του ότι «γιατί να πάρω τηλέφωνο; αφού δεν θα με εξυπηρετήσουν».

 

Σεβόμενοι απόλυτα το έργο σας και τις προσπάθειες των υπαλλήλων της Υπηρεσία σας, θα θέλαμε να τους ενημερώσετε, να μην ζητούν πλέον τίποτε μέσω τηλεφώνου-fax-email, από κανέναν λογιστή Φοροτεχνικό του νομού, είτε είναι μέλος του Συλλόγου είναι όχι.

 

Όποιος έρχεται με λειψά δικαιολογητικά, πολύ απλά τον στέλνετε στο γραφείο του λογιστή του.

 

Όποιος θέλει οτιδήποτε, πάει αυτοπροσώπως στο γραφείο του λογιστή του και το ζητάει. Κι αν δεν μπορεί, ας στείλει κάποιον άλλον με εξουσιοδότηση.

 

Δεν θα στέλνουμε πλέον τίποτε και σε κανέναν, διότι ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων μας το απαγορεύει.

 

Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό κατανοητό, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους.

 

Ευελπιστούμε στην συνεργασία σας, παραμένοντας στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις.

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                     Γεώργιος Παπαδημητρίου

Ο Αντιπρόεδρος               Κωνσταντίνος Συρόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας              Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Η Ταμίας                         Γεωργία Νταντάμη

Το Μέλος                         Αλέξανδρος Αποστολόπουλος

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr