pofee epist

Αθήνα, 16 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στην εκδήλωση της
Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου

 

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Υφυπουργού Οικονομικών κυρίας Κατερίνας Παπανάτσιου, παρέστη στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Τομέας Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλήτρια την ίδια και συντονιστή τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κύριο Τρύφωνα Αλεξιάδη  που έγινε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου στο ΕΒΕΑ.

 

20190515 dtpofee1

 

Την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Τσαμόπουλος και ο εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων Γιώργος Χριστόπουλος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων από το χώρο της επιχειρηματικότητας, στελέχη της φορολογικής διοίκησης και πλήθος πολιτών και μέλη Λ/Φ της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.. Μεταξύ των φορέων παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕE Γιώργος Καβαθάς, όπως επίσης και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ  Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η κυρία Παπανάτσιου στην αναλυτική ομιλία της αναφέρθηκε στα μέτρα κοινωνικής στήριξης και στις φορολογικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα και ανέλυσε με παραδείγματα τα ζητήματα της ρύθμισης οφειλών στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, για να ακολουθήσει στη συνέχεια διάλογος και τοποθετήσεις από το ακροατήριο.

Στο βήμα, ο κύριος Αλεξιάδης κάλεσε και τον Δημήτρη Τσαμόπουλο με την ιδιότητα του ως Προέδρο της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και τον Γιώργο Χριστόπουλο ως εκπρόσωπο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε..

Ο Δημήτρης Τσαμόπουλος αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των προστίμων που έχει επισημάνει επανειλημμένα η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και οι άλλες Ενώσεις (πρόστιμα σε τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ενώ έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα η αρχική, πρόστιμα (250 ή 500 ευρώ) στην  υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης για χαρτόσημο ή παρακρατούμενους φόρους με αξία 1 ή 2 ευρώ κλπ.).

 

20190515 dtpofee2

 

Στη συνέχεια ο Γιώργος Χριστόπουλος αφού μετέφερε χαιρετισμό του Προέδρου Βασίλη Καμπάνη, επέλεξε στις επισημάνσεις του μερικά από τα θέματα της ατζέντας της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., όπως: την επέκταση συλλογής αποδείξεων για το χτίσιμο του αφορολόγητου από όλους τους φορολογούμενους, το πρόβλημα της ζημιάς στις ατομικές επιχειρήσεις η οποία χάνεται στην περίπτωση φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια, (ενώ αντίθετα στην ίδια περίπτωση ο εταίρος προσωπικής εταιρείας διατηρεί και μεταφέρει τη ζημία μέσω νομικού προσώπου), το κρίσιμο θέμα της μη έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών στις εταιρείες ΕΠΕ, ΙΚΕ και ΑΕ, την επαναφορά στο 20% της βεβαίωσης φόρου στις ενδικοφανείς προσφυγές, το θέμα του επαγγελματικού λογαριασμού και ακατάσχετου ορίου, τη δυνατότητα γονικών παροχών χωρίς τα κολλήματα όταν ο φορολογούμενος βρίσκεται σε ρύθμιση και την εξυπηρετεί.

Η κυρία Παπανάτσιου, πριν κλείσει την εκδήλωση ο κύριος Αλεξιάδης, απάντησε τόσο στα θέματα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. όσο και στις άλλες τοποθετήσεις των ομιλητών και υπογράμμισε ότι υπάρχουν θέματα - όπως αυτά που αναφέρθηκαν - τα οποία δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και χρειαζόμαστε τη συνεργασία και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και όλων των οργανώσεων που εκπροσωπήθηκαν, προκειμένου να δώσουμε λύσεις που απλοποιούν διαδικασίες τόσο του φορολογούμενου πολίτη όσο και της απρόσκοπτης λειτουργίας της επιχείρησης.

20190515 dtpofee3

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr