Προς

Τον Πρωθυπουργό
κο Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:

Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Ιωάννη Βρούτση

Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Αθήνα, 8 Μαΐου 2020

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 090
 

Θέμα: (Εκ)τίμηση της συνεισφοράς του Λογιστή – Φοροτεχνικού – Χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Μαΐου

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η πανδημία ανέδειξε τον κορωνοϊό στο Νο 1 εχθρό κατά της ανθρωπότητας. Από την πρώτη στιγμή όπως έχει ειπωθεί, η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό που καλούμαστε όλοι να πολεμήσουμε.

Εκτός από την υγειονομική κρίση η χώρα μας, δυστυχώς ήρθε αντιμέτωπη και με μία νέα οικονομική κρίση, που ενδεχομένως να πλήξει πολλές επιχειρήσεις. Ο κλάδος των Λογιστών – Φοροτεχνικών από την πρώτη στιγμή της κήρυξης του αόρατου πολέμου, έμεινε στα γραφεία του, ακόμα και με κίνδυνο της υγείας του, για να μπορέσει να υλοποιήσει όλα όσα η Κυβέρνηση εξήγγειλε, νομοθετούσε και προσπαθούσε να εφαρμόσει, μέσα από πλήθος νομοθετημάτων και διατάξεων κάθε φορά.

Είμαστε βέβαιοι κε Πρωθυπουργέ, ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί σας, με τους οποίους είχαμε την δυνατότητα να συνδιαλλαχτούμε μέσω τηλεδιασκέψεων μαζί τους για επίλυση των σχετικών με τις εφαρμογές θεμάτων και δυσχερειών, μπορούν να σας ενημερώσουν προκειμένου να αποτιμηθεί ποιοτικά και ποσοτικά η συνεισφορά των Λογιστών – Φοροτεχνικών. Eν μέσω των γνωστών αντίξοων συνθηκών έγιναν τα αδύνατα δυνατά από τους συναδέλφους για να φθάσει η αποζημίωση των 800 ευρώ σε 980 χιλιάδες μισθωτούς και σε 480 χιλιάδες επιχειρήσεις.

Η συνεισφορά αυτή δεν εξαντλείται μόνο σε αυτό, αν καταγραφεί και η παράλληλη επιφόρτιση με την στήριξη των επιχειρήσεων για να μη χάσουν κανένα από τα λοιπά μέτρα (χρηματοδότησης, επιστρεπτέας προκαταβολής, επιδότησης επιτοκίου κλπ.) καθώς και τις υποβολές των τακτικών δηλωτικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, που υφίστανται αυτό το διάστημα, στο πλαίσιο της στήριξης (όπου είναι εφικτό) των λειτουργιών και εσόδων του κράτους.

Αυτά τα αυτονόητα ασφαλώς, μετρούν και θα εξακολουθήσουν να απαιτούν ατελείωτες ώρες εργασίας στα γραφεία μας, ώρες εργασίες που ενδεχομένως ποτέ δεν θα πληρωθούν, από τις δοκιμαζόμενες και παραπαίουσες οικονομικά επιχειρήσεις.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το ποσό των 600 ευρώ που χορηγήθηκε (αντί του voucher), είναι η μόνη οικονομική παροχή της πολιτείας προς τους επιστημονικούς κλάδους, και να αναφέρουμε ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμα σε όλους τους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα να σημειωθεί ότι υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί που δεν έλαβαν την αποζημίωση των 600 ευρώ, για τον λόγο ότι ασκούν την δραστηριότητά τους μέσω εταιρειών και αφετέρου, δεν ανανέωσαν δικαιολογημένα την άδεια τους στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος λόγω της παράτασης που έχει δοθεί μέχρι 31/5/2020.

Κε Πρωθυπουργέ,

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η υγειονομική αυτή κρίση, έχει επηρεάσει καθοριστικά την επαγγελματική δραστηριότητα του κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών που εκπροσωπούμε και η επαναφορά στην κοινωνικοοικονομική κανονικότητα διαφαίνεται να απαιτεί αρκετό διάστημα ακόμα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο κλάδος μας, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι επιστημονικοί κλάδοι, οι οποίοι έχουν προβεί και σε αντίστοιχα αιτήματα, δικαιούται την αποζημίωση ειδικού σκοπού, (σύμφωνα και με την από 2 Απριλίου 2020, ρητή εξαγγελία σας από το βήμα της Βουλής) και για τον λόγο αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη και αιτούμαστε την παρέμβασή σας, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα η προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση για να χορηγηθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τον μήνα Μάϊο.

 

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


   
   
   

ο Πρόεδρος

η Γενική Γραμματέας

Καμπάνης Βασίλειος

Τσιώρα Ανδρομάχη

   

ο Α’ Αντιπρόεδρος

ο Β’ Αντιπρόεδρος

Tσαμόπουλος Δημήτριος

Σταυρουλάκης Κων/νος

   

ο Ταμίας

ο Αν. Γεν. Γραμματέας

Γρηγορίου Θωμάς

Πάτσιας Χρήστος

   
 ο Εφ. Δημ. Σχέσεων

τα Μέλη

 Χριστόπουλος Γεώργιος

Νάκας Αστέριος

 

Σαββάκης Θεόδωρος

 

Μουσελλής Εμμανουήλ

 

Λαμπρόπουλος Κων/νος

 

 

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr