Προς

Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Ιωάννη Βρούτση

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Μαυρουδή Βορίδη

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

 

Κοινοποίηση

τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 148  

 
Θέμα: Αίτημα για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε η 30 Νοεμβρίου 2020 είναι η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4.

Λόγω του δεύτερου Lockdown, έχει δημιουργηθεί πλήθος πρακτικών δυσκολιών στα λογιστικά γραφεία, με την απαγόρευση κυκλοφορίας, την υποχρεωτική τηλεργασία και την ανάγκη τήρησης πρωτοκόλλων διαχείρισης φυσικών εγγράφων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, και πάλι λόγω του δεύτερου Lockdown, ο αριθμός των επιχειρήσεων που κρίνονται ως πληττόμενες ή κλεισμένες με κρατική εντολή, και άρα δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4, αυξήθηκαν δραματικά, με φυσικό επακόλουθο τη στρατοσφαιρική εκτίναξη των αιτήσεων που πρέπει να γίνουν από τα γραφεία των Λογιστών Φοροτεχνικών.

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το 97% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξυπηρετείται από τα Λογιστικά - Φοροτεχνικά γραφεία, οπότε καταλαβαίνετε το πλήθος αιτήσεων που δημιουργείται από ένα καθολικό Lockdown, και το οποίο θα πρέπει να διαχειριστούμε, ώστε να μην μείνει κανείς εκτός του μέτρου αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο που διανύει η Χώρα μας.

Στις 25/11 πήρε δημοσιότητα το γεγονός ότι και οι αγρότες του κανονικού καθεστώτος εμπίπτουν στους δικαιούχους του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πλήθος αιτήσεων που θα πρέπει να υποβληθούν και μάλιστα σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Την παραπάνω ανακοίνωση μάλιστα, πλήθος μέσων μαζικής ενημέρωσης την συνόδευσαν με παράλληλη, προφανώς λανθασμένη ανακοίνωση ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου (30 Δεκεμβρίου είναι Τετάρτη), δημιουργώντας σύγχυση στον κόσμο για το τι ισχύει πραγματικά, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει πολλούς στην εσφαλμένη εντύπωση ότι έχουν χρόνο και να μην προβούν άμεσα σε αιτήσεις, χάνοντας την οικονομική ενίσχυση.

Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι δεν δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης λανθασμένων υποβολών εσόδων (κάτι που είναι απόλυτα ανθρώπινο να συμβεί δεδομένου και του όγκου των αιτήσεων αλλά και της ασφυκτικής πίεσης του χρόνου), είναι επιβεβλημένη η μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 για τουλάχιστον 15 ημέρες, χωρίς αυτό να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των επιχειρήσεων που έχουν ήδη εγκριθεί, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στα έσοδα που έχουν ήδη δηλωθεί.


Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


   
   
   

ο Πρόεδρος

η Γενική Γραμματέας

Καμπάνης Βασίλειος

Τσιώρα Ανδρομάχη

   

ο Α’ Αντιπρόεδρος

ο Β’ Αντιπρόεδρος

Tσαμόπουλος Δημήτριος

Σταυρουλάκης Κων/νος

   

ο Ταμίας

ο Αν. Γεν. Γραμματέας

Γρηγορίου Θωμάς

Πάτσιας Χρήστος

   
 ο Εφ. Δημ. Σχέσεων

τα Μέλη

 Χριστόπουλος Γεώργιος

Νάκας Αστέριος

 

Σαββάκης Θεόδωρος

 

Μουσελλής Εμμανουήλ

 

Λαμπρόπουλος Κων/νος

 

 

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

 

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2018 Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

NEWSLETTER

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): info@pofee.gr

Email(2): pofee@otenet.gr

 

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στην λίστα παραληπτών των ενημερωτικών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.