Προς
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Ιωάννη Βρούτση

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 150 

Θέμα: Διαμαρτυρία για τις δηλώσεις περί λαθών των λογιστών

Κύριε Υπουργέ,

Με αυτή την επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αντίδραση μας στο σχόλιό σας περί «λάθους των λογιστών» που αναφέρατε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας.

Όλο αυτό το διάστημα δηλώνατε σύμμαχος και ευχαριστούσατε τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έχουν καταβάλλει οι συνάδελφοι να φέρουν σε πέρας όλα τα μέτρα που εξαγγείλει καθημερινά η Κυβέρνηση για την οικονομική ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω της πανδημίας.

Διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδόθηκαν:

«Οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν και οι συμβάσεις εργασίας τους τίθενται σε αναστολή κατά το μήνα Νοέμβριο, δεν προβαίνουν σε καμία δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ. Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας τους σε αναστολή κατά το μήνα Νοέμβριο.»

Οπότε, το σχόλιο σας αυτό μόνο άστοχο μπορεί θα θεωρηθεί, διότι τα λάθη αυτά δεν έγιναν από τους λογιστές, αλλά από το σύστημα το οποίο τράβηξε λανθασμένα στοιχεία εργοδοτών.

Δεν μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε πως θεωρήσατε σωστό να αναφέρετε στην εν λόγω τηλεοπτική εκπομπή ότι έχουν καθυστερήσει οι πληρωμές αναστολών εργαζομένων, λόγω λαθών που έχουν κάνει οι λογιστές.

Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, επιχειρήσεις και εργαζόμενους, οι οποίοι και έχουν την υποχρέωση από το νόμο να υποβάλλουν αντίστοιχες δηλώσεις, για να λάβουν την στήριξη που δικαιούνται. Κουβαλάμε στις πλάτες μας το άγχος εκατομμυρίων πολιτών για το αν θα πληρωθούν για να επιβιώσουν μερικές ημέρες ακόμα.

Έχουμε αναδείξει αυτή τη παθογένεια των συστημάτων και των υπηρεσιών πολλές φορές, με επιστολές μας, με συζητήσεις μαζί σας και με στελέχη του Υπουργείου σας, όμως ακόμα μία φορά επαναλαμβάνεται αυτό που οδηγεί στο να γίνονται αυτά τα λάθη.

Όλους αυτούς τους μήνες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με χιλιάδες Υπουργικές αποφάσεις οι οποίες ήταν ελλιπείς, ασαφείς και με ασφυχτικές καταληκτικές ημερομηνίες. Πλατφόρμες οι οποίες δεν λειτουργούσαν σωστά. Δημόσιες Υπηρεσίες οι οποίες ενώ οι ίδιες υπολειτουργούσαν, περίμεναν από τους λογιστές να υπερ-λειτουργήσουν στέλνοντας όλους τους πολίτες στον λογιστή τους για το οποιοδήποτε θέμα. Τον κορωνοϊό τον ίδιο, την μάχη με τον οποίο κάθε μέρα χάνουν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι. Και με αυτές τις δηλώσεις τώρα δυναμιτίζετε και τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας χρησιμοποιώντας το επάγγελμα μας ως αποδιοπομπαίο τράγο για τα λάθη των δικών σας συστημάτων.

Σας καλούμε να ανακαλέσετε την λανθασμένη εικόνα που δώσατε στο κοινό για «τα λάθη των Λογιστών» και να δώσετε την απαραίτητη προσοχή εκεί που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία όλων των εφαρμογών και πλατφορμών, έτσι ώστε να μην γίνονται άλλα λάθη εις βάρος κανενός.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


   
   
   

ο Πρόεδρος

η Γενική Γραμματέας

Καμπάνης Βασίλειος

Τσιώρα Ανδρομάχη

   

ο Α’ Αντιπρόεδρος

ο Β’ Αντιπρόεδρος

Tσαμόπουλος Δημήτριος

Σταυρουλάκης Κων/νος

   

ο Ταμίας

ο Αν. Γεν. Γραμματέας

Γρηγορίου Θωμάς

Πάτσιας Χρήστος

   
 ο Εφ. Δημ. Σχέσεων

τα Μέλη

 Χριστόπουλος Γεώργιος

Νάκας Αστέριος

 

Σαββάκης Θεόδωρος

 

Μουσελλής Εμμανουήλ

 

Λαμπρόπουλος Κων/νος

 

 

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

 

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2018 Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

NEWSLETTER

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): info@pofee.gr

Email(2): pofee@otenet.gr

 

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στην λίστα παραληπτών των ενημερωτικών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.