Προς

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

Τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Νικόλαο Ταγαρά

Τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Γεώργιο Αμυρά

Κοινοποίηση

Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ)

Αθήνα, 1 Μαρτίου 2021

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 175


Θέμα: Αίτημα για επαναλειτουργία της πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων από Δυνητικούς Δικαιούχους για υπαγωγή σε κατηγορία δικαιούχων μειωμένης χρέωσης Ειδικού Τέλους Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ)

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Σύμφωνα με τις διατάξεις της ΥΑ υπ’ Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΗ/74949/926/30-07-2020, την 06η/11/2020 εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής δυνητικών δικαιούχων σε καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης (η παραπάνω καταληκτική ημερομηνία συνέπεσε με το δεύτερο καθολικό lockdown, το οποίο ακόμα διανύουμε) και εν μέσω των υπολοίπων δηλωτικών υποχρεώσεων, το παραπάνω μέτρο δεν έλαβε τη δημοσιότητα που του έπρεπε, με αποτέλεσμα να μη γίνει αντιληπτό από όλους τους δυνητικά δικαιούχους και να μην προβούν σε αιτήσεις εκ παραδρομής.

Για αυτούς τους λόγους, η Ομοσπονδία μας, με την αρ. πρωτ. 141/3.11.2020 επιστολή, είχε αιτηθεί τη μεταφορά της τότε καταληκτικής ημερομηνίας μέχρι την 31η Μαρτίου 2021.

Καθώς πλέον διανύουμε τον τέταρτο μήνα του lockdown και μια από τις πιο δύσκολες οικονομικά περιόδους των τελευταίων δεκαετιών της Χώρας, με τους περισσότερους κλάδους να ασφυκτιούν οικονομικά λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θεωρούμε ότι οποιοδήποτε μέτρο βοηθάει στην οποιαδήποτε οικονομική ανακούφιση των επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, θα πρέπει να μην αφήνει εκτός κανέναν δυνητικά δικαιούχο για λόγους μη έγκαιρης υποβολής αίτησης.

Έτσι λοιπόν αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε επί του θέματος και αιτούμαστε την επαναλειτουργία της πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων από Δυνητικούς Δικαιούχους για υπαγωγή σε κατηγορία δικαιούχων μειωμένης χρέωσης Ειδικού Τέλους Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν του μέτρου όλοι όσοι το δικαιούνται, και λόγω παραδρομής δεν υπέβαλλαν αίτηση στην αρχική καταληκτική προθεσμία.

 

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


   
   
   

ο Πρόεδρος

η Γενική Γραμματέας

Καμπάνης Βασίλειος

Τσιώρα Ανδρομάχη

   

ο Α’ Αντιπρόεδρος

ο Β’ Αντιπρόεδρος

Tσαμόπουλος Δημήτριος

Σταυρουλάκης Κων/νος

   

ο Ταμίας

ο Αν. Γεν. Γραμματέας

Γρηγορίου Θωμάς

Πάτσιας Χρήστος

   
 ο Εφ. Δημ. Σχέσεων

τα Μέλη

 Χριστόπουλος Γεώργιος

Νάκας Αστέριος

 

Σαββάκης Θεόδωρος

 

Μουσελλής Εμμανουήλ

 

Λαμπρόπουλος Κων/νος

 

 


 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

 

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2018 Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

NEWSLETTER

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): info@pofee.gr

Email(2): pofee@otenet.gr

 

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στην λίστα παραληπτών των ενημερωτικών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.