ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου

Τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό
κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Κοινοποίηση

τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γεώργιο Πιτσιλή

τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ
κ. Παναγιώτη Δουφεξή

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2022

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 247


Θέμα:  Μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υπαγωγής στις ρυθμίσεις 72 δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις λόγω COVID-19

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε, η πανδημία του κορονοϊού τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και τα μέτρα που πάρθηκαν για την ανάσχεση της εξάπλωσής της, είχαν μεγάλο αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο στην πλειονότητα των επιχειρήσεων της Χώρας.

Πολλές από αυτές αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή, σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 6 μήνες κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, ενώ ακόμα και αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να υπολειτουργούν λόγω των μέτρων, που αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν πλήθος φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων στις επιχειρήσεις, τις οποίες ορθά διαγνώσατε, και προσπαθείτε να ανακουφίσετε με το μέτρο της ρύθμισης των 72 δόσεων.

Ωστόσο οι ασφυκτικές καταληκτικές ημερομηνίες, σε συνδυασμό με την πιθανή ελλιπή ενημέρωση από πλευράς επιχειρήσεων, έχει οδηγήσει ένα σημαντικό αριθμό δυνητικά δικαιούχων επιχειρήσεων να μην έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 72 δόσεων. Ειδικά για τις ασφαλιστικές εισφορές, όπου μόλις πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση τους, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετές επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να ενημερωθούν εγκαίρως.

Ως Λογιστές – Φοροτεχνικοί, αυτή είναι ακόμα μια αίτηση που θα επωμισθούμε στα πλαίσια της εύρυθμης συνεργασίας με τις επιχειρήσεις πελάτες μας, η καταληκτική ημερομηνία της οποίας όμως συμπίπτει με μεγάλο πλήθος λοιπών τακτικών και έκτακτων δηλωτικών υποχρεώσεων που ως Λογιστικά Γραφεία καλούμαστε να εκπληρώσουμε.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, ερχόμαστε να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή του επιχειρηματικού κόσμου και  ζητούμε τη μεταφορά των καταληκτικών ημερομηνιών υπαγωγής στις ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής 72 δόσεων για φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου 2022, ώστε καμία επιχείρηση που πραγματικά το δικαιούται να χάσει τη ρύθμιση, που θα μπορέσει να την βοηθήσει να ορθοποδήσει και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

 

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


   
   
   

ο Πρόεδρος

η Γενική Γραμματέας

Καμπάνης Βασίλειος

Τσιώρα Ανδρομάχη

   

ο Α’ Αντιπρόεδρος

ο Β’ Αντιπρόεδρος

Tσαμόπουλος Δημήτριος

Σταυρουλάκης Κων/νος

   

ο Ταμίας

ο Αν. Γεν. Γραμματέας

Γρηγορίου Θωμάς

Πάτσιας Χρήστος

   
 ο Εφ. Δημ. Σχέσεων

τα Μέλη

 Χριστόπουλος Γεώργιος

Νάκας Αστέριος

 

Σαββάκης Θεόδωρος

 

Μουσελλής Εμμανουήλ

 

Λαμπρόπουλος Κων/νος

 

 

 

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

 

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2018 Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

NEWSLETTER

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): info@pofee.gr

Email(2): pofee@otenet.gr

 

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στην λίστα παραληπτών των ενημερωτικών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.