pofee epist

Αθήνα, 6 Απριλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΦΕΕ κατόπιν του ψηφίσματός της και της απόφασης του Τριτοβάθμιου Οργάνου της ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση

 

ΓΣΕΒΕΕ: "6η Απριλίου 2022, Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης”


GSEVEE 6 4 2022

 

 

 

Κινητοποίηση  πραγματοποιεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών  και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)  για την στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης,  την  ερχόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 . 

Το κεντρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΓΣΕΒΕΕ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος  (πεζόδρομος Κοραή) στις  11.00  και θα ακολουθήσει  πορεία προς τη  Βουλή,  με την συμμετοχή των  όμορων Ομοσπονδιών της Αττικής,  ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί  στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις  της χώρας.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί όλες τις Ομοσπονδίες να οργανώσουν  σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, Εργατικά Κέντρα και άλλες Κοινωνικές Ομάδες, τοπικές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενέστερες των συνεπειών από την τρέχουσα κρίση.

Βασικά αιτήματα για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:

  • Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης
  • Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.
  • Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας


Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους. Τα μέχρι  σήμερα τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση  για την αντιμετώπιση της  καλπάζουσας ακρίβειας, που απομειώνει δραματικά τα εισοδήματα και κατ’ επέκταση την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, υπολείπονται  σημαντικά των πραγματικών αναγκών των  επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Την ίδια στιγμή μόνο το κόστος ενέργειας των επιχειρήσεων έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μετρό για τη συγκράτηση του. Μέσα σε αυτό το  δυσμενές  περιβάλλον οι οφειλές των επιχειρήσεων  πολλαπλασιάζονται ,  καθημερινά , ιδίως εκείνων οι οποίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας συσσώρευσαν υποχρεώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης” , δηλώνει ο Πρόεδρος της  ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς.

 

 

 

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr