Προς τον :

ΥΠΟΥΡΓΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κο Παπακωνσταντίνου Γεώργιο

Αθήνα 21 Οκτωβρίου  2009

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.), ενεργώντας εξ ονόματος των χιλιάδων Μελών της, σας συγχαίρει για την συμμετοχή σας στο νέο Κυβερνητικό Σχήμα και την ανάληψη των καθηκόντων σας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσετε με επιτυχία τις προκλήσεις στο δύσκολο και τόσο σημαντικό έργο που σας ανατέθηκε, αυτό του συμμαζέματος των Δημοσιών Εσόδων και τις δραστικής μείωσης της φοροδιαφυγής, που πλέον - κατά κοινή ομολογία - έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και αποτελεί εθνικό πρόβλημα.

Έχουμε ήδη αποδείξει με έργα, και όχι απλά μέσα από τα κείμενά μας, ότι ο Κλάδος μας και θέλει και μπορεί να συνδράμει το έργο του Υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση, με την απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση ότι θα του δοθεί η δυνατότητα να καταθέτει τις προτάσεις του επί όλων των νομοσχεδίων που θα εκπονηθούν από την Πολιτική Ηγεσία και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πρόθεσή μας να συμβάλλουμε με όλες τις γνώσεις και την εμπειρία μας στην σωστή στόχευση των μέτρων που αναγκαία πρέπει να ληφθούν ώστε να δοθεί η απαιτούμενη  ανάσα όχι μόνον στα Δημόσια Οικονομικά αλλά και σε όλους τους σωστούς φορολογούμενους που έχουν κατανοήσει πλέον ότι η φοροδιαφυγή επιφέρει βλάβη τόσο στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα (αθέμιτος ανταγωνισμός) όσο και στα δικαιώματά τους ως απλούς Πολίτες .

Η αναγκαία ουσιαστική κατοχύρωση του Επαγγέλματός μας μέσω της πιστοποίησης των Λογιστών - Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, από το Υπουργείο σας, αφ' ενός θα μας κάνει εξ ίσου υπόλογους απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και στους Πελάτες μας ενώ αφ' ετέρου θα ενδυναμώσει την «γραμμή άμυνας» όσων Συναδέλφων δέχονται πιέσεις καταστρατήγησης των νόμων, ενώ παράλληλα το Κράτος θα αποκτήσει άμεσα μερικές χιλιάδες «Δημόσιους Λειτουργούς».

 

Η σύσταση και λειτουργία της Ομάδας Εργασίας που θα συνέτασσε τους όρους και τις λεπτομέρειες αυτής της «πιστοποίησης» αν και ήταν έργο της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δεν ήταν μια απλή προεκλογική κίνηση αλλά μια ενέργεια απαραίτητη στον κοινό μας αγώνα για την (αν όχι την πάταξη τουλάχιστον) δραστική μείωση της φοροδιαφυγής.

Αυτό το λέμε με κάθε βεβαιότητα καθώς από μόνη της η παραοικονομία στον Κλάδο μας - που στην Αττική και την Θεσσαλονίκη αγγίζει το 50% - αποτελεί μία πηγή φοροδιαφυγής αλλά ταυτόχρονα και τον μηχανισμό «δημιουργίας» φοροφυγάδων, με ότι αυτό σημαίνει.

Παράλληλα η πρότασή μας έχει δοθεί και συζητηθεί κατά την επίσημη συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους του Τομέα Οικονομίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις 12/09/09 στην Θεσσαλονίκη και η όλη συζήτηση μας κατέληξε στην αναγκαιότητα της πιστοποίησης των Λογιστικών Γραφείων και όσων ασκούν νόμιμα το Επάγγελμα από το Δημόσιο σαν ένα ακόμη «εργαλείο» στην μάχη ενάντια στην φοροδιαφυγή.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Εξ όσων προαναφέραμε θεωρούμε ότι επείγει, στα πλαίσια διαμόρφωσης της νέας φορολογικής πολιτικής, να γίνει μια συνάντηση μαζί σας, σε χρόνο που εσείς θα επιλέξετε, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουμε και ενώπιόν σας, ως τον πλέον αρμόδιο, τις επίσημες προτάσεις μας για όλα τα θέματα που αφορούν την συμμετοχή μας στην κοινή προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ελπίζοντας σε μια ειλικρινή συνεργασία του Κλάδου με το Υπουργείο Οικονομικών προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σας ευχόμαστε και πάλι να δικαιώσετε τις ελπίδες όλων των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων φορολογουμένων.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

 

Πανίδης  Αβραάμ                                                           Πατέλης Γ. Νικόλαος

 

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr