ΑΘΗΝΑ 11-07-2011

Αρ.Πρωτ. Εξερχομένου 036

Προς τον

Γεν. Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων κο ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ

Κοινοποίηση:

· Αναπληρωτή Υπουργός Οικονομικών Κο ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

· Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

· Γενικό Γραμματέα Οικονομικών κο ΗΛΙΑ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ

· Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κο ΔΙΟΜΗΔΗ ΣΠΙΝΕΛΛΗ

Θέμα: ΝΕΑ παράταση της προθεσμίας για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της αποστολή δηλώσεων μέσω Taxis για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Οικον. Έτους 2011

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Σε συνέχεια του εγγράφου μας με Αρ. Πρωτ. Εξερχ. 035/24-06-2011, το οποίο και ικανοποιήθηκε μερικώς ζητούμε εκ νέου:

1. Να δοθεί νέα παράταση μέχρι 31/07/2011 για την ομαλή ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής αποστολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

2. Οι Δ.Ο.Υ. να μην παραλαμβάνουν χειρόγραφες δηλώσεις πλην εξαιρετικών περιπτώσεων όπου καθίσταται αδύνατη η παραλαβή κλειδάριθμου (κάτοικοι εξωτερικού) ή δεν υπάρχει προηγούμενο εκκαθαριστικό (χάθηκε) για την αποστολή – με το νέο σύστημα – μέσω πιστοποιημένων, στην ΓΓΠΣ, Λογιστικών Γραφείων. Η χειρόγραφη υποβολή αποτελεί «παραπέτασμα καπνού» για όσους ασκούν και το επάγγλεμα του Λογιστή παράνομα.

Η παράταση προθεσμιών πρέπει να ανακοινωθεί σύντομα καθώς η «υπό πίεση» συμπλήρωση δηλώσεων το μόνο που επιφέρει είναι λάθη ή παραλήψεις.

Ήδη υπάρχουν καταγγελίες στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. από φορολογούμενους καθώς Συνάδελφοι, μέλη ή μη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., παρέλειψαν να καταχωρήσουν τις αποδείξεις δαπανών στην αρχική υποβολή της δήλωσης (καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής δαπανών με συμπληρωματική δήλωση)

Πρέπει να σας επισημάνουμε και ένα σημαντικό πρόβλημα:

Υπάρχουν εκατοντάδες νόμιμοι Συνάδελφοι με δυσκολία στην χρήση του Η/Υ (κυρίως λόγω ηλικίας και μη επίδειξης ανάλογης μέριμνας) ως εκ τούτου πρέπει να εξευρεθεί τρόπος επίλυσης του προβλήματος καθώς είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν από άλλους Συναδέλφους ή να βρουν και να προσλάβουν ειδικευμένο προσωπικό για 2-3 μήνες.

Δυστυχώς η πρώτη εφαρμογή του μέτρου με τα αρχικά προβλήματα εφαρμογής καθιστούν την προσπάθειά μας δύσκολη.

Όμως πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τεράστια και υπεύθυνη προσπάθεια που αναλάβαμε αν μας δοθούν ακόμη 15 ημέρες για όσες δηλώσεις δεν έχουν Ε3 δηλαδή χωρίς εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα ή ατομικές επιχειρήσεις ώστε να δουλέψουμε σωστά και υπεύθυνα έναντι των φορολογούμενων και του Δημοσίου.

Κε Γενικέ,

Η κάθε πρώτη εφαρμογή μιας ριζικής αλλαγής δεδομένων απαιτεί χρονική διάρκεια προσαρμογής.

Η συνεισφορά του Κλάδου δεν μπορεί να αποτιμηθεί και είναι άδικο να τα μετράμε όλα με τα χρήματα που οφελήθηκε το Δημόσιο καθώς πάρα πολλοί θυσίασαν κάποια πράγματα πολύ πιο πάνω από χρήμα και χρόνο.

Διεκδικούμε το δικαίωμα να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και αυτό απαιτεί την στήριξη από την πλευρά σας.

Διατελούμε με εκτίμηση

για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Πανίδης Αβραάμ Πατέλης Γ. Νικόλαος

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr