ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων

Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ)

Έτος ίδρυσης: 1999 Απόφ. Μον. Πρωτ. Καρδίτσας: 59 / 1999

Ηρώων Πολυτεχνείου 16   43100   Καρδίτσα

e-mail: slkarditsa@yahoo.gr & info@taxtutor.gr

Καρδίτσα 20.03.2012

Κοινοποίηση:

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών: κ. Παντελή Οικονόμου

Γ.Γ. ΓΓΠΣ κ. Θ. Θεοχάρη

ΓΣΕΒΕ

ΠΟΦΕΕ

Σύλλογοι - Μέλη

…ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΟ  Ε-9…

Στα πλαίσια των κατά καιρούς προβλημάτων που δημιουργούνται, έχουμε αποφασίσει η συμπεριφορά μας να είναι ήπια, γιατί μόνο έτσι κερδίζεις, ή τουλάχιστον δε χάνεις το δίκιο σου.

Όμως κάποια στιγμή, η υπομονή έχει όρια. Και αυτά τα όρια τελειώνουν. Και όσο συνεχίζεται η αντιμετώπιση η οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καθοριστεί για πιο λόγο είναι αυτή που είναι, τόσο τα όρια της υπομονής εξαντλούνται όλο και περισσότερο.

Ανακοινώθηκε στις 02.03.12, παράταση μέχρι τις 30.03.12 της ηλεκτρονικής υποβολής των εντύπων Ε-9 Οικ. Έτους 2011.

- Προσπαθούμε καταρχήν  να καταλάβουμε τι ακριβώς σημαίνει η παράταση αυτή. Γιατί μέχρι 30.03.12 και όχι π.χ. μέχρι 31.03.12;;; Ειλικρινά έχουμε μεγάλη απορία τι ακριβώς εξυπηρετεί η ημερομηνία αυτή.

- Από τη Γ.Γ.Π.Σ. ανακοινώθηκε ότι το σύστημα θα είναι κλειστό 23-25 Μαρτίου. Θεωρήθηκε άραγε ιδανικό το διάστημα αυτό γιατί έχουμε τελειώσει με τις υποβολές των ΦΠΑ ή γιατί ολοκληρώνεται ήπια η ροή των διορθώσεων των Ε-9;;;

- Έχουν υπάρξει ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων από πολλούς Συλλόγους  από όλη την Ελλάδα, σχετικά με το Ε-9 και τον τρόπο που η σύνταξη του ζητείται, αλλά κανείς δεν ακούει τίποτε.

- Ο ορισμός των καταληκτικών ημερομηνιών, προφανώς καθορίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από τη ΓΓΠΣ. Απορία: Τελικά,  υπάρχει κανείς που να τον έχει απασχολήσει, ο τρόπος υποβολής των εντύπων ηλεκτρονικά;;;; Είναι τελικά τόσο δύσκολο να βγει μια ανακοίνωση, με την οποία να ζητείται από τους φορολογούμενους να απευθυνθούν στο φοροτεχνικό τους,  για τη   διόρθωση των Ε-9;;; ΚΙ επειδή αυτό δεν είναι καλό για την αξιοπιστία του Υπουργείου, τι πιο λογικό, η προθεσμίες υποβολής-τροποποίησης-διόρθωσης των παλιών Ε-9 να είναι ίδιες με τις προθεσμίες των φετινών Ε-9 (Οικ. Έτους 2012).

Η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει έναντι των πελατών μας για το Οικ. Έτος 2011, είναι η υποβολή του Ε-9 με τις όποιες μεταβολές αυτό είχε. Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας πει, για ποιο λόγο μας απαγορεύεται η δυνατότητα υποβολής τους. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εκλάβουμε το απαγορευτικό της υποβολής των Ε-9, αν πρώτα δεν κάνουμε έλεγχο και οριστικοποίηση των προηγουμένων ετών.

Εμείς κύριοι, για όλα τα προηγούμενα έτη, έχουμε συμπληρώσει και υποβάλλει τα Ε-9 των φορολογουμένων που απευθύνθηκαν στα γραφεία μας. Εφόσον λοιπόν θέλετε να συνταχθεί το περιουσιολόγιο μπορείτε να κάνετε τα αυτονόητα, ρητά και έντιμα:

ü Αποσυνδέστε την υποβολή των παλαιοτέρων εντύπων Ε-9 .

ü Λάβετε σοβαρά υπόψη ότι για τον έλεγχο και οριστικοποίηση των ακινήτων, θα πρέπει να βρίσκονται οι φορολογούμενοι παρόντες και να επιβεβαιώσουν την αναγραφή τους.

ü Ανακοινώστε καταληκτική ημερομηνία ελέγχου και οριστικοποίησης του περιουσιολογίου, η οποία θα συνάδει τουλάχιστον με τις καταληκτικές ημερομηνίες των εντύπων Ε-9.

ü Μην αφήνετε υπονοούμενα αλλά τονίστε με ανακοίνωσή σας την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ των ακινήτων Δεν προκύπτει από πουθενά, υποχρέωση δικιά μας να ενημερώσουμε τους φορολογούμενους να τη δημιουργία του περιουσιολογίου. Με κίνδυνο μάλιστα να κατηγορηθούμε ότι το επιδιώκουμε μόνοι μας  με απώτερο σκοπό την είσπραξη αμοιβών.

ü Όλος  ο χρόνος που χάθηκε μέχρι τώρα, ψάχνοντας για αν υπάρχει υποχρέωση ή όχι, θα είχε αποφευχθεί εάν ρητά και ξεκάθαρα δηλώνατε την ανάγκη για έλεγχο από όλους τους φορολογουμένους.

ü Αφήστε κατά μέρους τους λεονταρισμούς υπό τη σκέπη της εξουσίας, και ασχοληθείτε μία φορά με το πραγματικό πρόβλημα αυτό της ενημέρωσης: φροντίστε να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι για την ανάγκη δημιουργίας του περιουσιολογίου. Και φυσικά, όχι μέσα από e-mail. Γιατί τα e-mails αυτά εμείς τα λαμβάνουμε κι όχι οι φορολογούμενοι. Ή δεν το ξέρατε;;;

Όσο σοβαρό είναι το έργο που εσείς επιτελείτε στο Υπουργείο και στις αρμόδιες Υπηρεσίες, εξίσου, αν όχι σοβαρότερο είναι το δικό μας έργο, που στο φινάλε ερχόμαστε και σε άμεση επαφή με τους πολίτες τους οποίους καλούμαστε να εξηγήσουμε τα μέτρα και τις αποφάσεις που παίρνετε.  Σταματήστε  επιτέλους να μας αντιμετωπίζετε σαν να είστε παντογνώστες, γιατί δεν είστε. Αφουγκραστείτε τα προβλήματα της αγοράς, που μας μεταφέρει ο απλός κόσμος, και να είστε σίγουροι ότι οι λύσεις θα έρθουν πιο εύκολα. Άλλωστε η συνεργασία είναι το ζητούμενο.

Κάντε λοιπόν το αυτονόητο: Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Τ Ε.!!!!

(σσ. Την περίπτωση τα Ε-9 να γίνουν μέχρι 30.03.12, φαντάζομαι ότι έχετε καταλάβει πως πρέπει να την ξεχάσετε. Δεν σας το λέμε υποτιμητικά –κάθε άλλο- αλλά πρακτικά είναι αδύνατη η υλοποίηση τους. Φροντίστε πρώτα να ενημερωθούν οι άνθρωποι και μετά οριστικοποιείστε ή απαιτείστε καταληκτικές ημερομηνίες. Δείτε λίγο πιο σοβαρά όλες τις προτάσεις που σας έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθεί λύση.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Παπαδημητρίου                                                   Κώστας Λαμπρόπουλος

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr