ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666

www.efeeth.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Θεσσαλονίκη 18/9/2012

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

κ. Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

2. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

κ. ΣΤ. ΚΟΜΝΗΝΟ

3. Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ Β’

Κα Α. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ

4) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

5) Ο.Ε.Ε.

6) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.

7) Ε.Ε.Θ.

8) Β.Ε.Θ.

9) Ε.Β.Ε.Θ.

10) Ο.Ε.Ε.Θ.

11) Ο.Β.Σ.Θ.

12) Ε.Σ.Θ.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στις 30/9/2012 λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής στο Γ.Ε.Μ.Η. των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. και στις 11/10/2012 των Ομορρύθμων και Ετερορρύθμων Εταιριών.

Επειδή:

1) Το σύστημα αυτοαπογραφής του Γ.Ε.Μ.Η. είναι υπερφορτωμένο και η είσοδος σε αυτό είναι σχεδόν αδύνατη την περίοδο αυτή.

2) Η διαδικασία αυτοαπογραφής είναι εργασία πολύπλοκη και χρονοβόρα.

3) Τα καταστατικά των περισσότερων εταιριών είναι παλαιά, (γραφομηχανή κ.λ.π.) δεν είναι κωδικοποιημένα και δεν τα κατέχουν ως ηλεκτρονικά αρχεία (μορφή doc) τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία και οι λογιστές-φοροτεχνικοί. Το ίδιο ισχύει και για τα πρακτικά Γ.Σ. και Δ.Σ.

4) Τα εν λόγω καταστατικά και πρακτικά πρέπει να ξαναγραφτούν γιατί οι περισσότερες εταιρίες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι δεν τα έχουν σε ηλεκτρονικά αρχεία (μορφή doc). Την εργασία αυτή τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία αδυνατούν να εκτελέσουν. Θα ήταν όμως δυνατόν να αναρτηθούν σε αρχείο μορφής pdf.

5) Την περίοδο αυτή τα φοροτεχνικά-λογιστικά γραφεία έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας (υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων, καταστάσεων αυτοελέγχων, Φ.Π.Α. κ.λ.π.).

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να δώσετε οπωσδήποτε παράταση της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής των εταιριών τουλάχιστον μέχρι 31/1/2013 και για την αποστολή ή προσκόμιση των πρωτοτύπων εγγράφων ή αντιγράφων αυτών στο Γ.Ε.Μ.Η. μέχρι 31/3/2013.

Επίσης θα πρέπει να επιτρέψετε τη ηλεκτρονική ανάρτηση των παραπάνω εγγράφων σε αρχεία pdf και όχι doc, διότι τα doc δεν διασφαλίζουν το γνήσιο του περιεχομένου των εγγράφων και είναι αδύνατον να ξαναγραφτούν από την αρχή.

Τέλος θα πρέπει να αποδεσμεύσετε από την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης αυτοαπογραφής στο Γ.Ε.Μ.Η. αυτούς που διαθέτουν του κωδικούς πρόσβασης το Τaxisnet (δηλαδή τους φοροτεχνικούς-λογιστές), διότι την εργασία αυτή δεν θα την πληρωθούν από τους πελάτες τους, λόγω και της οικονομικής κρίσης και δεν θα μπορέσουν να την διεκπεραιώσουν στα στενά αυτά χρονικά περιθώρια και με τον τρόπο που έχετε καθορίσει.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

 

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2018 Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

NEWSLETTER

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): info@pofee.gr

Email(2): pofee@otenet.gr

 

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στην λίστα παραληπτών των ενημερωτικών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.