ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34

Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446

Email: pofee@otenet.gr Ιστοσελίδα: www.pofee.gr

ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς τον:

 

  • ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ. κο ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

 

Κοινοποίηση:

 

  • ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ

 

Αρ. Πρωτοκ. Εξερχόμενου: 083

Αθήνα: 18 Οκτωβρίου 2012

Θέμα : Η σημερινή ανακοίνωση του Ι.Κ.Α. αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανείς να αναλάβει την ευθύνη του προβλήματος που δημιούργησε το ίδιο σχετικά με την «κατάργηση» του 1,1%

Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Η σημερινή λακωνική ανακοίνωση αποδεικνύει σε όλους εμάς που τροφοδοτούμε με στοιχεία το ΙΚΑnet ότι δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος της οικονομικής ζημίας που προκλήθηκε στον Κλάδο μας. Χωρίς κανένα προβληματισμό (αφού δεν ανακοινώθηκε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και κάποια παράταση) μας ζητάτε επανυπολογισμό των μισθοδοσιών ΚΑΙ επανυποβολή των χιλιάδων ΑΠΔ που κατατέθηκαν ως ορθές μέχρι και σήμερα στο σύστημα του ΙΚΑ καθώς ΚΑΙ εσείς είχατε τροποποιήσει, στο σύστημά σας, τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών για να κάνετε έλεγχο κατά την στιγμή της υποβολής.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., δια του Πρόεδρου της, μόλις χθες – και υπό την πίεση των χιλιάδων Συναδέλφων καθώς την ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10 (ΝΑΙ σωστά καθώς κατά τον κανονισμό του ΙΚΑ εμείς οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί πρέπει να δουλεύουμε ΚΑΙ τις Κυριακές ακόμη και την 25/12) λήγει η πρώτη προθεσμία, επικοιώνησε με την Γενική Διευθύντρα Ασφαλιστικών Υπηρεσιών Κα Χ. ΓΔΟΝΤΑΚΗ:

 

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

( Αγ. Κωνσταντίνου 8 / 102 41 Αθήνα )

Fax: 210 - 52.27.722   e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Τηλέφωνο

Εσωτ

Γενικός Δ/ντής

210 - 52.21.543

210 - 52.15.334

334

Γραμματεία

210 - 52.21.543

210 - 52.15.334

334

 

 

Η πληροφόρηση που λάβαμε μόλις χθες ήταν ότι «..οι ΑΠΔ θα υποβληθούν με τις μειωμένες εισφορές...».

Δυστυχώς θεωρήσαμε ότι είχαμε υπεύθυνη ενημέρωση και ενημερώσαμε όλο τον Κλάδο που τηρούσε στάση αναμονής περιμένοντας από το ΙΚΑ να αποφασίσει τι ήταν ΝΟΜΙΜΟ και ΔΙΚΑΙΟ να γίνει ενώ οι καταληκτικές προθεσμίες πλησίαζαν και εμείς έπρεπε πλέον να ασχοληθούμε και με τον υπολογισμό του ΦΠΑ για ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις.

Όμως τελικά αντί να επικρατήσει το ΔΙΚΑΙΟ επικράτησε το «νόμιμο» και η εύκολη λύση : ΟΛΟ το ΚΟΣΤΟΣ στις επιχειρήσεις και φυσικά κατά 100% στους Λογιστές (ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς ).

Και όμως υπάρχουν λύσεις, απλές και με ελάχιστο κόστος.

Και σας προτείνουμε το εξής εύκολο να υλοποιηθεί:

1.- Να πληρωθούν οι εισφορές εξωλογιστικά, δηλαδή με τον υπολογισμό του 1,1% επί των συνολικών μικτών αποδοχών του μηνός Σεπτεμβρίου – κάθε επιχείρησης - χωρίς να γίνει αλλαγή των ενσήμων ανά εργαζόμενο και

2.- Το μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ να προσθέσει στις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Σεπτεμβρίου το αντίστοιχο «οφειλόμενο ποσό» 1,1% επί των μικτών αποδοχών της κάθε επιχείρησης.

Και επιπλέον να μην τεθεί πρόστιμο για την τυχόν εκπρόσθεσμη πληρωμή σε κάποιες περιπτώσεις που δεν θα έχει φθάσει έγκαιρα η ενημέρωση για το πρόσθετο 1,1% εφόσον τα υπόλοιπα ένσημα έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα.

Όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις αρκεί να υπάρχει η βούληση (και η πολιτική) οι αποφασιζόμενες λύσεις να είναι ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ για το σύνολο των πλευρών ιδιαίτερα όταν ο Κλάδος και οι επιχειρήσεις απλά υπάκουσαν στις οδηγίες της Διοίκησης του Ι.Κ.Α.

Και επιτέλους ας βρεθεί κάποιος με το πολιτικό θάρρος να εισηγηθεί την αλλαγή του Κανονισμού του Ι.Κ.Α. αναφορικά με τις καταληκτικές ημερομηνίες της ΑΠΔ και να υπάρχει ΜΙΑ καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή ΑΠΔ στο τέλος του επόμενου μήνα από την λήξη κάθε ημερολογιακού τριμήνου. Η απόφαση για μηνιαία υποβολή θα ανεβάσει το λειτουργικό μας κόστος που ΠΡΕΠΕΙ να το μετακυλύσουμε στις επιχειρήσεις.

Όλοι εμείς λοιπόν που αποτελούμε τους «χειριστές» του ΙΚΑΝΕΤ δηλώνουμε προκαταβολικά την αδυναμία μας αλλά και την άρνησή μας να υπηρετήσουμε την λογική της εξόντωσης της ανθρώπινης φύσης μας και της μετατροπής μας σε απρόσωπες επεκτάσεις υπολογιστικών μηχανών.

 

  • Λέμε ΝΑΙ στην έγκαιρη διασταύρωση των πληροφοριών ως προς την συνέπεια καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αν και ο μήνας είναι υπερβολικός , καθώς οι επιχειρηματίες, εν μέσω της κρίσης, «παραβλέπουν» την υποχρεώσή τους να μας δώσουν έγκαιρα τα ασφαλιστικά ημερομίσθια των εργαζομένων τους καθώς ούτως ή άλλως δεν καταβάλλουν το σύνολο των αμοιβών ή αδυνατούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές .

 

  • Όμως λέμε ΟΧΙ στην φυσική & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ εξόντωσή μας λόγω της, πρόδηλης, αδυναμίας του μηχανογραφικού συστήματος του IKANET να υποστηρίξει την ταυτόχρονη υποβολή όλων των Α.Π.Δ. τις τελευταίες ημέρες του μήνα.

 

Διατελούμε με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Πανίδης Αβραάμ Πατέλης Γ. Νικόλαος

 

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

 

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2018 Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

NEWSLETTER

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): info@pofee.gr

Email(2): pofee@otenet.gr

 

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στην λίστα παραληπτών των ενημερωτικών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.