Αθήνα , 3 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η έκτακτη Ολομέλεια Προέδρων της 27/2, στην οποία εκπροσωπήθηκαν 37 Ενώσεις Μέλη της, μετά από πολύωρη συνεδρίαση ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τον χειρισμό του Προεδρείου ως προς την συντονισμένη αντίδραση του Κλάδου από κοινού με 15 από τους Μεγαλύτερους Επαγγελματικούς φορείς. Η μόνη επίκριση αφορούσε την μη υιοθέτηση ποιο έντονων αντιδράσεων.

Παρά την αβεβαιότητα που δημιούργησε η υποχώρηση της Πολιτικής Ηγεσίας, η οποία καθυστερημένα «ανακάλυψε» το ανεφάρμοστο πολλών άρθρων των Ν.4172-4174/2013, η πλειοψηφία των Ενώσεων αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής μαζί με το Προεδρείο. Όλοι οι εκπρόσωποι των Ενώσεων δήλωσαν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους για συμμετοχή και στην οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασισθεί από το συντονιστικό όργανο των 15 φορέων το οποίο έχει την εντολή να συνεδριάσει με την δημοσίευση του νομοσχεδίου.

Κατ’ επανάληψη το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. δήλωσε ότι κάθε μεμονωμένη ή συντονισμένη αντίδραση των Ενώσεων του Κλάδου Μελών ή Μη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. βοηθάει την κοινή προσπάθεια των Συνδικαλιστικών Επαγγελματικών Φορέων για κατάργηση των διατάξεων που αποτελούν τροχοπέδη στην βιώσιμη λειτουργία των μικρομεσαίων και στην έναρξη ενός διαλόγου για επανακαθορισμό, ενός δίκαιου και αναλογικού νομοθετικού πλαισίου, ποινών και προστίμων για φορολογικές παραβάσεις και όχι απλά για «οικονομική αδυναμία» το οποίο θα λαμβάνει υπ’ όψιν το ανθρώπινο λάθος και δεν θα θεωρεί συνυπεύθυνο τον Λογιστή – Φοροτεχνικό για περιπτώσεις φοροδιαφυγής που δεν είναι δυνατόν να γνώριζε ή να συνέπραξε αυτοβούλως.

Ο Κλάδος μας ανέκαθεν στηρίζει κάθε δίκαιο αίτημα των μικρομεσαίων και συμμετέχει στην προσπάθειά τους για επιβίωση καθώς και εμείς αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Η Πολιτική Ηγεσία πρέπει να ακούσει τις εύλογες και δίκαιες προτάσεις των φορέων, αλλά και τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες, ώστε να συνδυάσει το δίκαιο με το εφικτό.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Πανίδης Ι. Αβραάμ Καμπάνης Βασίλειος

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

 

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2018 Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

NEWSLETTER

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): info@pofee.gr

Email(2): pofee@otenet.gr

 

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στην λίστα παραληπτών των ενημερωτικών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.