Αθήνα, 31 Ιουλίου 2015

Δελτίο τύπου

Χθες πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη με μέλη του Δ/Σ της Ομοσπονδίας μας και του προέδρου της Ε.Φ.Ε.Ε.Α., στα πλαίσια της έναρξης της συνεργασίας και διαλόγου που ζήτησε ο υπουργός.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τέσσερα σημεία :

1. Στην διαμόρφωση του νομοθετικού έργου για το οποίο η αντίληψη του είναι να στηριχθεί στις προτάσεις των κοινωνικών φορέων και των φορέων του επιχειρηματικού κόσμου

2. Στην αποτελεσματικότερη συνεργασία του κλάδου με το υπουργείο και των εργασιών των Λ/Φ αφού βελτιωθεί το πλαίσιο της πιστοποίησης καθώς και η λειτουργία της ψηφιακής υπογραφής.

3. Η σύνθεση στοχευμένων προτάσεων άμεσης απόδοσης στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδιασμού από το υπουργείο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και

4. Η επανεξέταση των προστίμων, η συντόμευση με αποτελεσματικότερο τρόπο της διοικητικής επίλυσης των φορολογικών διαφορών και η δυνατότητα επαναφοράς του συμβιβασμού με περιορισμό των υπέρογκων προστίμων και προσαυξήσεων.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. επέδωσαν στον υπουργό ένα εμπεριστατωμένο υπόμνημα με τα πλέον κρίσιμα ζητήματα του κλάδου καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εύρυθμης λειτουργίας των εφαρμογών του TAXISnet, ώστε να ανταποκριθούν οι Λ/Φ στην εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων.Διαβάστε εδώ τις προτάσεις που κατατέθηκαν.


 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

 

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2018 Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

NEWSLETTER

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): info@pofee.gr

Email(2): pofee@otenet.gr

 

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στην λίστα παραληπτών των ενημερωτικών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.