Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Πώληση περιουσιακών στοιχείων του ΟΑΕΕ (Μετοχές αξίας 42.441.000 €) - Να ανακληθεί η απόφαση του Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΑΕΕ.

 

 

Η ΓΣΕΒΕΕ με επείγουσα επιστολή της προς τον Διοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Κ. Κόντο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, ζητά να ανακληθεί η απόφασή τους για πώληση περιουσιακών στοιχείων του ΟΑΕΕ. Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Β. Μαγγίνα, η Γενική Συνομοσπονδία αναφέρει τα ακόλουθα:

 

"Δυστυχώς, την επόμενη μέρα των εκλογών "άνοιξε" το Ασφαλιστικό των Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), με τον χειρότερο τρόπο. Αποκαλύπτεται δε και ο "ήπιος" τρόπος με τον οποίο σχεδιάζεται να λυθεί το Ασφαλιστικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Τα σχετικά δε ερωτήματα που υποβλήθηκαν από την ΓΣΕΒΕΕ προς τον Υπουργό Απασχόλησης, προεκλογικά, ΔΕΝ απαντήθηκαν !!

 

Η συνεχιζόμενη άρνηση της Κυβέρνησης να επιλύσει το θέμα της χρηματοδότησης των Ταμείων που ενοποιούνται, ώστε ν΄ αποφευχθεί η κατάρρευση τους και η πλήρης αδυναμία πληρωμής συντάξεων, υποκρύπτει σχεδιασμούς για δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων που θα οδηγήσουν σε μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών.

 

Όταν πριν ένα χρόνο έγινε η ενοποίηση των Ταμείων (ΤΕΒΕ - ΤΑΕ - ΤΣΑ), δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις της Πολιτείας για κάλυψη των ελλειμμάτων. Το έλλειμμα στο ΤΣΑ ήταν 131 εκατ. ΕΥΡΩ και στο ΤΑΕ 54 εκατ. ΕΥΡΩ.

 

Το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ στις 17/9/2007, αποφάσισε να πωληθούν μετοχές του Οργανισμού που αποτελούν τμήμα της περιουσίας του για να πληρωθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου. Με τον τρόπο αυτό θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, σε πλήρη αδυναμία πληρωμής των συντάξεων των ασφαλισμένων στα τρία ενοποιημένα Ταμεία (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ).

 

Η δραστική, δε, μείωση των συντάξεων θ΄ αποτελέσει τότε και την μοναδική λύση που θα προταθεί, όπως έγινε και στο παρελθόν. Αυτό επιδιώκεται και από την Κυβέρνηση ;

 

Ευθύνες φέρει και η Διοίκηση του ΟΑΕΕ, που απέκρυψε το γεγονός και αμέσως μετά τις εκλογές αποφάσισε για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού. Δηλ. τον σταδιακό στραγγαλισμό της βιωσιμότητας του Ταμείου.

 

Καλούμε το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ, να ανακαλέσει Άμεσα την απόφαση για πώληση περιουσιακών στοιχείων (μετοχών) αξίας 42.441.000 €, και να διεκδικήσει με την υποστήριξη και των Φορέων, τα υπεσχημένα καθώς και την χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά ισοδύναμο τρόπο με αυτό του ΙΚΑ (ποσοστό επί του ΑΕΠ).

 

Οι ευθύνες του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ και της Κυβέρνησης είναι μεγάλες, εάν τελικά εκποιηθούν ζωτικής σημασίας για την ΥΠΑΡΞΗ του Ταμείου, περιουσιακά στοιχεία. Πράξεις σαν αυτές, πυροδοτούν αρνητικά τον Διάλογο για το Ασφαλιστικό.

 

Η ΓΣΕΒΕΕ, δεν πρόκειται ν΄ αποδεχτεί εκβιαστικές πρακτικές και τετελεσμένα γεγονότα που αφορούν το σύνολο των Μικρομεσαίων επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Σας καλούμε να πράξετε και εσείς το ίδιο ως υπεύθυνη Διοίκηση του ΟΑΕΕ."

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                                      ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΡΙΝΗΣ

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr