Προς

τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2016

Αρ. Πρωτ. Εξερχ. 018


Θέμα: Παράταση προθεσμίας υποβολής βεβαιώσεων

Κε Γενικέ,

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας καλωσορίζει στην θέση ευθύνης που δίκαια έχετε επιλεγεί να υπηρετήσετε και προσδοκά σε μια καλή συνεργασία, όπως και με τους προκατόχους σας, ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα για την επίλυση διαδικαστικών προβλημάτων προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος το οποίο αμφότεροι υπηρετούμε.

Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί είναι ο Κλάδος που στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα τελευταία χρονιά, έχουν υπερβάλει εαυτόν ώστε να υλοποιείται η οποιαδήποτε δημοσιονομική πολιτική και πολλές φορές με κόστος που σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να τους αναλογεί.

Μέσα από τα γραφεία μας εξυπηρετείται το 97% περίπου των ασφαλιστικών, εργατικών και φορολογικών υποχρεώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προσπαθεί πάντα είτε με προτάσεις για βελτιώσεις στην νομοθετική διαδικασία είτε με τεχνικές προτάσεις που περιλαμβάνουν και μεταφορά καταληκτικών ημερομηνιών σε διαφορετική ημερομηνία, να βοηθήσει στην ομαλή πορεία υποβολής δηλώσεων  κάθε αντικειμένου με στόχο την μείωση λαθών και υποβολή τροποποιητικών που επιβαρύνουν τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προσδοκώμενης συνεργασίας η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βεβαιώσεων κάθε είδους αμοιβών και παρακρατούμενων φόρων η οποία λήγει στις 15/2/2016 πρέπει να μεταφερθεί στις 29/2/2016, καθόσον δεν άνοιξε το σύστημα των φορολογικών δηλώσεων, και προκειμένου να είναι σωστή η υποβολή των βεβαιώσεων πρέπει να λήξει και η προθεσμία υποβολής και πληρωμής των παρακρατούμενων φόρων του μήνα Δεκεμβρίου 2015 της οποίας η καταληκτική ημερομηνία είναι 29/2/16 επίσης.

Αναμένοντας την ανακοίνωση σας, ευχόμαστε καλή δύναμη και εποικοδομητική  συνεργασία με στόχο το αμοιβαίο όφελος από την εύρυθμη λειτουργία όλου του μηχανισμού υποστήριξης των Δημοσίων Εσόδων στον οποίο συμπεριλαμβάνουμε και τον Κλάδο μας.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος Σταυρουλάκης Κων/νος
ο Α’ Αντιπρόεδρος ο Β’ Αντιπρόεδρος
Μουζάκης Αντώνιος Πάτσιας Χρήστος
ο Οικονομ. Επόπτης η Αν. Γεν. Γραμματέας
Καρκαντός Γεώργιος Τσιώρα Ανδρομάχη
ο Εφ. Δημ. Σχέσεων τα Μέλη
Χριστόπουλος Γεώργιος Πανίδης Αβραάμ
Πατέλης Νικόλαος
Γρηγορίου Θωμάς
Σιδερίδης Αστέριος

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): info@pofee.gr

Email(2): pofee@otenet.gr