Προς

Το Υπουργείο  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αθήνα,  24 Μαΐου 2016

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 050

Θέμα: «Εμμονή στην επίρριψη ευθύνης στην αποχή των Λογιστών - Φοροτεχνικών για την μη απόδοση ολόκληρης της προκαταβολής του οικογενειακού επιδόματος στους δικαιούχους»

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί απαράδεκτή την εμμονή του υπουργείου Εργασίας (στην αρχή με δηλώσεις του Υπουργού και τώρα με απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού)  στην άποψη ότι, ο λόγος για τον οποίο δεν αποδόθηκε ολόκληρη η προκαταβολή  του οικογενειακού επιδόματος, αλλά ποσοστό αυτής  από τον Ο.Γ.Α., ήταν η αποχή των Λογιστών Φοροτεχνικών  από την υποβολή των δηλώσεων σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας  του taxis.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους τα παρακάτω:

Η εφαρμογή  για την υποβολή των δηλώσεων "άνοιξε" στις 5.4.2016 και σε καμία περίπτωση δεν ήταν δυνατό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες  τόσο οι δηλώσεις, όσο και οι  αιτήσεις  Α21 να υποβληθούν έως την 30η Απριλίου 2016.

  • Συμφώνα με την  ΚΥΑ αρ. Δ27/ΟΙΚ7943/263/2014(ΦΕΚ 701/Β ), καθιερώθηκε πολύ σωστά  η δυνατότητα πληρωμής προκαταβολής, για τον λόγο ότι,  μέσα στο πρώτο τετράμηνο δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός δηλώσεων.
  • Δεν αληθεύει η προβαλλόμενη από το υπουργείο δικαιολογία ότι για την καθυστέρηση της προκαταβολής ευθύνεται η αποχή των λογιστών, που έγινε για να δείξουμε την διαμαρτυρία μας στο νέο ασφαλιστικό. Πέραν αυτού, η θέση του Υπουργείου προσβάλλει τον κλάδο που τα τελευταία χρόνια έχει αναχθεί σε άμισθο υπηρέτη του δημοσιονομικού συστήματος της χώρας.
  • Τέλος την περσινή χρονιά χορηγήθηκε ολόκληρη η προκαταβολή του επιδόματος πριν το Πάσχα, ενώ το σύστημα είχε  «ανοίξει» τον Μάιο .

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. καλεί την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας να ανασκευάσει και να μην συσχετίζει την αποχή των Λογιστών-Φοροτεχνικών με την όποια  αδυναμία του Υπουργείου να καταβάλει ολόκληρη την προκαταβολή δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για το ποιος ευθύνεται  με επίσημες απαντήσεις.


το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος Σταυρουλάκης Κων/νος
ο Α’ Αντιπρόεδρος ο Β’ Αντιπρόεδρος
Μουζάκης Αντώνιος Πάτσιας Χρήστος
ο Οικονομ. Επόπτης η Αν. Γεν. Γραμματέας
Καρκαντός Γεώργιος Τσιώρα Ανδρομάχη
ο Εφ. Δημ. Σχέσεων τα Μέλη
Χριστόπουλος Γεώργιος Πανίδης Αβραάμ
Πατέλης Νικόλαος
Γρηγορίου Θωμάς
Σιδερίδης Αστέριος

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr