Αθήνα, 15 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Μετάθεση καταληκτικής ημερομηνίας φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων»

H Π.Ο.Φ.Ε.Ε. επαναλαμβάνει την θέση της για το θέμα της καταληκτικής ημερομηνίας των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων την οποία είχε εκφράσει και στην τελευταία επιστολή της με την αλλαγή ότι ιδανική ημερομηνία λήξης πλέον σύμφωνα με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα είναι η 25/7/2016.

Με δεδομένο ότι όλοι οι σύλλογοι μέλη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. έχουν ζητήσει από όλη την Ελλάδα την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας θεωρούμε ότι πρέπει να εισακουσθεί το αίτημα από τον αναπληρωτή Υπουργό  με απόφαση παράτασης.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. χαιρετίζει με ικανοποίηση την υλοποίηση πληθώρας χρόνιων αυτονόητων αιτημάτων που έλαβαν «σάρκα και οστά», από  τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Αλεξιάδη Τρύφωνα αλλά και από τον ΓΓΔΕ κο Πιτσιλή Γεώργιο όπως:

Η διόρθωση του θέματος των ΙΜΕ ΕΠΕ, Η ημερομηνία μεταβολών ΑΠΟ 10 ημέρες ΣΕ 30, την τακτοποίηση ορισμένων των αγροτικών θεμάτων, την παράταση μέχρι τις 30/10 του άρθρου 7 του Ν.4337/2015., προβλήματα των φακέλων τεκμηρίωσης και δυνατότητα απαλλαγής ΜΜΕ από αυτόν, ΜΥΦ, η αρχική κατάργηση του προστίμου των Ε9 έστω και αν πριν ψηφιστεί περιορίστηκε , έναρξη συζήτησης για μόνιμη διαδικασία στις εκπρόθεσμες διακοπές, στήριξη στην προσπάθεια για  μετάθεση των ημερομηνιών δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων σε συνεργασία με τον Γ.Γ. κο Παπαδεράκη Αντώνιο, ορισμένες αλλαγές στον 4308/2014, παρατάσεις Φ.Δ. έως σήμερα κλπ.

Βέβαια υπολείπονται  ακόμη πολλά να υλοποιηθούν από την πρώτη ομάδα των 45 θεμάτων όπως η κατάργηση των προστίμων σε εκπρόθεσμες διορθωτικές δηλώσεις εισοδήματος και πληροφοριακές καταστάσεις, που περιμέναμε να την  δούμε στο νομοσχέδιο αυτό, την τακτοποίηση των προβλημάτων με τους κατοίκους εξωτερικού που ζήτησαν 15 Σύλλογοι μας, κλπ.

Τέλος η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προσπαθεί, μέσα σε ένα έντονα δυσβάσταχτο οικονομικό κλίμα σε όλους τους τομείς της οικονομίας να βελτιώσει τόσο την καθημερινότητα των Συναδέλφων άλλα και των ΜΜΕ επιχειρήσεων που πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι των εργασιών τους υλοποιείται μέσα από τα γραφεία μας.

το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

 

 

 

 

 

 

ο Πρόεδρος

ο Γενικός Γραμματέας

Καμπάνης Βασίλειος

Σταυρουλάκης Κων/νος

 

 

ο Α’ Αντιπρόεδρος

ο Β’ Αντιπρόεδρος

Μουζάκης Αντώνιος

Πάτσιας Χρήστος

 

 

ο Εφ. Δημ. Σχέσεων

η Αν. Γεν. Γραμματέας

Χριστόπουλος Γεώργιος

Τσιώρα Ανδρομάχη

 

 

 

τα Μέλη

 

Πανίδης Αβραάμ

 

Πατέλης Νικόλαος

 

Γρηγορίου Θωμάς

 

Σιδερίδης Αστέριος

 

Δόβελος Ιωάννης

 

 

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr