Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2016 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Δευτέρα 19/9/16 πραγματοποιήθηκε συνάντηση που επεδίωξε το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και αποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης κατά την οποία  συζητήθηκαν προβλήματα του Κλάδου μας ενώ κατατέθηκαν εγγράφως τα επικαιροποιημένα «45 σημεία» προτάσεων και αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και από το σύνολο των «45 σημείων» επιλέχτηκε από την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ατζέντα συζήτησης 12 επίκαιρων θεμάτων πάνω στα οποία ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για υιοθέτηση των θέσεων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. μετά από συζήτηση και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την Γ.Γ.Δ.Ε.

Την ίδια ημέρα συνεδρίασε το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., κατά την διάρκεια του οποίου μεταξύ άλλων:

1.- Εκλέχθηκε ομόφωνα ως Ταμίας ο Συνάδελφος κ. Θωμάς Γρηγορίου, Μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Ε.Ο.Φ.Ε.Ε. Ν. Τρικάλων στην θέση του εκλιπόντος Αγαπητού Συναδέλφου κ. Γιώργου Καρκαντού.

2.- Ορίστηκε ως ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. το Σάββατο 19/11/2016 και ως τόπος η Αθήνα.

3.- Αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και των Μελών της στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-25.

4.- Συζητήθηκε εκτενώς το νομοσχέδιο για το Επάγγελμα του Ορκωτού Ελεγκτή και αποφασίσθηκε ότι η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. πέρα από την πρόταση που ήδη κατέθεσε κατά την διαβούλευση θα αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να αναδείξει ότι ο Κλάδος των Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών - Φοροτεχνικών - που εκφράζεται μέσα από το μόνο ομοιοεπαγγελματικό Συνδικαλιστικό όργανο την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. - είναι κάθετα αντίθετος με την οποιαδήποτε ανάμειξη των Ορκωτών Λογιστών και των Ελεγκτικών Εταιριών στις Λογιστικές και άλλες υπηρεσίες που παρέχει ο Κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών όπως αυτές προσδιορίσθηκαν με τον Ν.2515/1997 και το Π.Δ.340/1998.

Ενημερώνουμε τον Κλάδο ότι το Δ.Σ. έχει ήδη αναλάβει επικοινωνιακές δράσεις ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς στην χθεσινή Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. φάνηκε ότι οι Πολιτικές Παρατάξεις δεν ενστερνίζονται την αγωνία μας και στηρίζουν την Συνδικαλιστική δράση των Ορκωτών Λογιστών.

Τέλος, υπήρξε ήδη συνεννόηση για κινητοποίηση μέσω της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με το SEPEnet τόσο για την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των εργοδοτών η οποία κάλλιστα - χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος - μπορεί να παραταθεί μέχρι 31/12/2016 όσο και για την ανάγκη MH χρήσης διαφορετικών κωδικών από το ΕΡΓΑΝΗ.

 

 

 

 

 

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr