ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της Τετάρτης 05/05/2010

 

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. αποφάσισε την συμμετοχή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. για την Τετάρτη 05/05/2010 στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα που προβάλλονται στις σχετικές ανακοινώσεις της 29 και 30/04/2010.

«Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ζει με συντάξεις πείνας και ο Οργανισμός τους κινδυνεύει με κατάρρευση, τη στιγμή που η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών δίνει μάχη, μάλλον άνιση, να διατηρήσει τις επιχειρήσεις της και τις θέσεις εργασίας σε αυτές, τη στιγμή που αυξάνει διαρκώς ο αριθμός εκείνων που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, μόνο αγανάκτηση προκαλούν οι «συστάσεις και επιταγές» των παρατηρητών για περαιτέρω μέτρα λιτότητας.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 5 Μαΐου μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) και την Γ.Σ.Ε.Ε.

Όλες οι επιχειρήσεις κλειστές από το πρωί ως το μεσημέρι (9:00π.μ. -15:00 μ.μ.).

Τώρα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης και οι παραγωγικές δυνάμεις να ορθώσουν το ανάστημα τους για Δομικές αλλαγές του Κοινωνικού και Οικονομικού οικοδομήματος στην Ε.Ε.

ü       Ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους και του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

ü       Όχι στην υποβάθμιση του.

ü       Οι μικρομεσαίοι όταν χάνουν την δουλειά τους δεν έχουν κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας

ü       Ο δε Ασφαλιστικός τους οργανισμός ο ΟΑΕΕ είναι ο πλέον "ριγμένος" στην χώρα.

ü       Η χώρα έχει ανάγκη άμεσα ενός νέου πρότυπου ανάπτυξης που θα παράγει οικονομική σταθερότητα, πλούτο και προοπτική για όλους και θα αναδιανέμει δίκαια βάρη και οφέλη.

ü       Ένα Σχέδιο ανάπτυξης στο οποίο οι ΜΜΕ θα έχουν ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο.»

Όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη ο Κλάδος μας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Κοινωνίας, γνωρίζοντας όμως και τον φόρτο εργασίας μας αυτή την περίοδο - προς όφελος όλων των φορολογούμενων αλλά και του Δημοσίου - και ότι οι «ημερομηνίες» συχνά καταλήγουν μόνον εις βάρος Κλάδου, καλούμε τα Μέλη μας να ΑΠΕΧΟΥΝ  ΟΛΗ την ΗΜΕΡΑ από οποιαδήποτε συναλλαγή με το ΔΗΜΟΣΙΟ (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Taxisnet, IKAnet κλπ) καθώς αυτό πρακτικά σημαίνει «κλείσιμο» των Γραφείων μας.

Παράλληλα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στο προσωπικό μας να συμμετέχουν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις διατηρώντας το ίδιο δικαίωμα και για τους εαυτούς μας.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Πανίδης  Αβραάμ                                                           Πατέλης Γ. Νικόλαος

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr